Scheidsrechtersterkort zorgt mogelijk voor uitvallen van wedstrijden

RedactieNieuws, Scheidsrechters, Vacatures

Het is al jaren een heet hangijzer binnen de club, een tekort aan scheidsrechters. De KNVB heeft hetzelfde probleem en daardoor wijzen ze dit seizoen enkel nog scheidsrechters toe aan het 1ste en 2de elftal. Je raadt het al, ons probleem wordt dan nog groter. Tevens is de post van scheidsrechterscoördinator nog vacant, daar waar Wilbert Smeets zowel wedstrijdsecretaris als ‘gewone’ secretaris is.

Vooropgesteld, we zijn heel erg blij met de jongens en mannen die momenteel hun wedstrijden fluiten. De één is wekelijks (soms meerdere keren) te zien op het sportpark, waar de ander om de tijd zijn wedstrijdje fluit. Met de hele scheidsrechterspoule is het bijna altijd gelukt om een bezetting te regelen, al was het soms pas 5 minuten voor aftrap.

We zijn dus op zoek naar meerdere personen die willen fluiten en waar we een beroep op kunnen doen. Voor de beeldvorming: op zaterdag spelen er 9 jeugdteams op groot veld die een scheidsrechter nodig hebben en op zondag kunnen er 4 seniorenteams zijn waar iemand voor moet fluiten.

Ideeën?
We staan voor alles open. Op dit moment ontvangt een scheidsrechter 5 consumptiebonnen (en een pauzedrankje) als dank voor zijn inspanning. Mocht je graag eens een wedstrijdje willen fluiten, mocht je ideeën hebben over hoe we het aantrekkelijker kunnen maken of mocht je zelf de poule willen coördineren, dan horen we het graag. Je kunt dit aankaarten via info@scsusteren.nl of door Wilbert Smeets of een ander bestuurslid aan te spreken.

Laten we hopen dat geen wedstrijden in het gedrang komen, garanties kunnen we niet geven.