SCS 1 afgetroefd met eigen wapens door fel en goed voorbereid BSV Limburgia

RedactieAlgemeen, Senioren

Een prima voorbereiding, een succesvolle eerste bekerronde en een verdiend 0-3 overwinning in de eerste competitiewedstrijd in en tegen Someren. Een zonnige start van het seizoen voor Susteren 1 en de vooruitzichten voor een succesvol vervolg daarop lokten de nodige toeschouwers naar een zonnig en uitnodigend sportpark Suestra voor de 1e thuiswedstrijd van het seizoen tegen het geroutineerde RKBSV-Limburgia uit Brunssum.

📷 Bart Tummers Fotografie

De Limburger maakte afgelopen week nog een mooi portret van trainer Jan van Dijk van BSV Limburgia, waarbij naast een openhartig inkijkje in diens privé leven, tevens een beeld werd neergezet van een gedreven professional die zijn sporen in het voetbalspelletje op alle niveaus heeft verdiend. Een professional die zijn huiswerk voor vandaag helaas voor Susteren prima had voorbereid. Vanaf de 1e minuut zaten de gasten namelijk fel op de bal, werd hoog druk gezet en werd alles in het werk gesteld om de bepalende spelers van de thuisclub  niet aan de bal te laten komen. Susteren kwam hierdoor erg moeizaam uit de startblokken tegenover een beter en feller voetballend BSV Limburgia.  Een succesvol tactisch plan derhalve,  dat al in de 9e minuut succes opleverde. Een mooie uitgespeelde aanval over links werd gevolgd door een afgemeten voorzet die vervolgens prima werd ingekopt door Martijn Derks.

Wie gedacht had dat Susteren door deze snelle achterstand wakker geschud werk, kwam helaas bedrogen uit. Integendeel. BSV Limburgia bleef het beste van het spel behouden en bekroonde dit speloverwicht in de 24e minuut met een mooi 2e doelpunt van de voet van Marwan Bahaali. Zwak ingrijpen van de Susterendefensie werd door hem afgestraft met een bekeken schuiver in de linkerbenedenhoek van het Susterendoel. Susteren bleef helaas achter de feiten aanlopen en wist pas vlak voor rust de eerste kans op een tegentreffer te noteren. De inmiddels tot spits gebombardeerde Youri Poper was echter niet attent genoeg om deze o zo belangrijke mogelijkheid op de aansluitingstreffer te verzilveren.

Ook na rust bleek Susteren niet in staat het tij te keren. Middels de ingevallen Tom Houps en Roel Queis ontstond er weliswaar wat meer dreiging, doch echt overtuigend werd het helaas nooit. De enige wapenfeiten van de thuisclub waren een verrassend schot van Tom Houps, een kopbal van Youri Poper die net overging en zwak schot van diezelfde Youri Poper na een mooie pass van Lars Toonen. Te weinig en niet overtuigend genoeg echter om RKBSV Limburgia te verrassen. Omdat de gasten het hierdoor wel prima vonden zo, zakte het niveau in de 2e helft naar een bedenkelijk niveau. Een vrije kopkans voor RKBSV Limburgia in de laatste minuut van de wedstrijd had de nederlaag voor de thuisclub nog groter kunnen doen uitvallen. Gelukkig was doelman Dylan Cremers op z’n post en werd Susteren een nog grotere nederlaag bespaard.

Na het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Meijers zocht Susteren met bedrukte gezichten het kleedlokaal op. Een misschien niet verwachte, maar vooral ook een duidelijk nederlaag die stof tot nadenken geeft. Wellicht ook een wake up call voor de komende wedstrijden. Gelukkig zijn we pas twee wedstrijden ver. En gelukkig zijn we nog steeds overtuigd van het voetballend vermogen en de kwaliteit van de selectie. Komende zondag kunnen we in Hoensbroek laten zien dat we geleerd hebben van deze duidelijk les. We zijn ons ervan bewust dat ook deze wedstrijd geen makkie zal zijn, maar we hebben er wel alle vertrouwen in. Veel succes.