SCS 1 boekt eclatante 0-4 overwinning in derby tegen de Ster

Jos WackersSenioren, Wedstrijdverslagen

In de vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd in Stein hebben de mannen van trainer Eric Marees uiteindelijk een afgetekende en dik verdiende 0-4 zege weten te behalen. Daarmee werd inmiddels de 5e overwinning op rij behaald en tevens de fraaie koppositie behouden.

Ondanks de prima prestaties en het goede spel van de laatste weken was niet iedereen met een groen wit hart vandaag er even gerust op dat de drie punten mee naar Susteren genomen konden worden. Tegenstander de Ster uit Stein is al diverse jaren een erg lastige tegenstander voor onze hoofdmacht. Een gegeven dat door het feit dat van de laatste vijf ontmoetingen er maar liefst vier in een overwinning eindigden voor de Steindenaren alleen maar onderstreept werd. Genoeg uitdaging voor onze groenwitten dus.

De eerste 10 à 15 minuten bevestigde de Ster de Susterense vrees dat het wel eens geen gemakkelijke middag zou kunnen gaan worden in Stein. De geelzwarten waren in deze beginfase feller in de duels en zetten flink druk op de bal, waardoor Susteren in eerste instantie terug moest en er ook enkele kansen voor de thuisclub ontstonden. Een vrije schotkans in de buurt van het strafschopgebied en een bijna vrije doortocht voor de Ster spits Kamps bleven gelukkig voor Susteren echter zonder gevolgen. Langzaam maar zeker trok Susteren hierna het initiatief naar zich toe. In de 11e minuut resulteerde dit in de 1e grote kans voor de altijd dreigende Bart Dings. Jammer genoeg stuitte hij op het laatste moment op de goed uitgekomen keeper van de thuisclub. Enkele minuten later was het echter wel raak. Goed doorzetten van Roel Queis bracht de bal opnieuw voor de schietgrage voeten van Bart. Op het randje van buitenspel maakte hij dit keer geen fout en liet hij dezelfde thuisclubdoelman kansloos. Na dit fraaie openingsdoelpunt leek de Ster nog even de rug te rechten, maar het was Susteren dat daarna snel weer de baas was op het Steinse kunstgras. Een mooie 1-2 in de 21e minuut tussen Roel Queis en aanvoerder Kai Schmitz kon maar ternauwernood geblokt worden. Eenzelfde lot was een paar minuten later de doelpoging in 2 instanties door Bart Dings en Kai Schmitz beschoren. Tussendoor liet de Ster af en toe nog wel haar tanden zien, maar het zwakke schot van de Steinse rechtsbuiten kon Susterendoelman Dylan Creemers nauwelijks verontrusten. Susteren kwam daarentegen steeds beter in haar spel en het leek wachten op een 2e doelpunt. Helaas voor de talrijke Susterensupporters bleven enkele pogingen van onder meer opnieuw Kai Schmitz en Youri Poper zonder succes. Met name de vrije doorgang van deze laatste richting het doel van de Ster had een beter lot verdiend. De rust kwam dus met een magere doch dik verdiende 0-1 voorsprong van Susteren.

Na de thee opnieuw een dominant Susteren dat vanaf de eerste minuten direct dreigend was. Een poging in drie instanties via Youri, Kai en Lars leverde wonder boven wonder niet de zo belangrijke 2e treffer op. In de 56e minuut kwam die er echter wel na een prachtige passeeractie van de onberekenbare Lars Toonen. Diens prima voorzet kon simpel worden ingetikt door de goed meegekomen Len Schmitz. Amper een minuut later besliste Bart Dings de wedstrijd definitief toen hij attent reageerde op een hoge voorzet van links die slecht werd verwerkt door de Steinse doelman. Na deze geruststellende 0-3 bleef Susteren de betere ploeg. In de 70e minuut was de zoals altijd prima spelende Kai Schmitz opnieuw niet te houden door de verdediging van de Ster. Na een mooie actie kon hij slechts onreglementair worden gestuit in het strafschopgebied. De terecht toegekende penalty werd vervolgens feilloos door hem zelf benut. Met deze mooie 0-4 op het scorebord was er natuurlijk geen vuiltje meer aan de lucht voor Susteren. Geroutineerd werd de wedstrijd hierna over de streep getrokken. Af en toe deelde de thuisclub nog wel een speldenprikje uit, maar de groenwitte verdediging bleef op haar post. Zonder de overige spelers tekort te doen, stuk voor stuk speelden ze een prima partij, toch een extra vermelding voor de met veel overtuiging spelende Jules Visser in zijn rol als rechter centrale verdediger. Ondanks dat hij pas sinds enkele weken deze positie invult, lijkt hij met de wedstrijd te groeien in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Complimenten. Samen met zijn ploeggenoten lijkt er iets moois te ontstaan. Uiteraard zullen er ook nog mindere dagen komen. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat we samen een mooi seizoen gaan beleven. Komende zondag is het Kerkraadse Chevremont te gast, dat na een prima start de laatste weken duidelijk in mindere doen lijkt. Desondanks geen gemakkelijke opgave, omdat de mannen van de Kaffeberg ongetwijfeld weer de weg omhoog willen inslaan. Het belooft derhalve opnieuw een spannende en mooie zondagmiddag te worden. Veel succes en wellicht tot ziens komende zondagmiddag in sportpark Suestra.