SCS 1 knokt zich in en tegen Deurne naar eerste driepunter na de winterstop

RedactieNieuws, Wedstrijdverslagen

Zwaarbevochten. Spannend van het eerste tot het laatste fluitsignaal. Zeer goed voetbal in de eerste 15 á 20 minuten. Gemiste strafschop. Billenknijpen. Open wedstrijd. Grote kansen van beide zijden. Goede keepers. Slecht voor het hart. Uiteindelijk 3 belangrijke punten in de pocket.

Ziedaar in een notendop het verslag van de wedstrijd SV Deurne – Susteren van gisterenmiddag. Op papier en trouwens ook zoals gebleken in de praktijk een zware uitwedstrijd voor onze groenwitten. Traditiegetrouw is Deurne uit altijd een zeer lastige opgave voor Susteren met meestal ook tegenvallende resultaten. Dit in tegenstelling tot de thuiswedstrijden die zo goed als altijd voor Susteren aan de positieve kant van de score eindigen. Op basis van deze statistieken en met nog steeds een flink gevulde ziekenboeg werd vooraf door menigeen dan ook al getekend voor een puntje.

Susteren ging goed van start. De eerste 15 á 20 minuten zagen we weer de snelle en mooie combinaties die we gezien hebben in  veel wedstrijden van voor de winterstop. Deurne werd in deze periode even helemaal zoek gespeeld. In de 10e minuut leverde dit ook het 1e doelpunt voor Susteren op toen spits Wout Rutten, na een mooie pass van Youri Poper, zich met links mooi vrij kapte in het strafschopgebied en vervolgens de Deurne doelman met een bekeken schuiver kansloos liet. Na dit mooie doelpunt behield Susteren het beste van het spel met als grootste kans een hard schot van Milan Lemmens dat echter op het laatste moment de verkeerde afzwaaiende beweging maakte.

Na deze sterke beginperiode van Susteren kroop Deurne echter langzaam ook uit zijn schulp. Een eerste waarschuwingsschot volgde in de 20e minuut van de voet van de gevaarlijke spits vd Werf. Susterendoelman Dylan Creemers stond echter op zijn post. Niet veel later ook aan de andere kant een knap schot van Luc Joordens. Echter ook nu vormde de doelman een sta in de weg.

De wedstrijd kreeg meer en meer een open karakter met kansen over en weer en reddingen van 2 uitstekende keepers. In de 36e minuut moest Dylan Creemers opnieuw vol aan de bak, toen de snelle Deurner linkerspits niet goed werd gedekt door de Susterenverdediging en vrij voor doel kon uithalen. In de 41e minuut een hard schot van Youri Poper dat de thuisclubdoelman niet helemaal onder controle kreeg. De terugspringende bal inspireerde spits Wout Rutten tot een spectaculaire omhaal. Helaas voor hem en alle groenwitte supporters leverde deze gewaagde actie niet het zo gehoopte doelpunt van het jaar op, maar verdween de bal hoog over het doel. Enkele minuten later moest ook Dylan Creemers opnieuw handelend optreden op een hard schot van de Brabantse rechtsbuiten. Ook nu deed hij dat met verve. Op slag van rust nog een schot van aanvoerder Kai Schmitz dat echter recht in de handen van de Deurnedoelman belandde. De eerste helft eindigde hierdoor met een verdiende doch minimale voorsprong voor Susteren in de wetenschap dat deze wedstrijd nog lang niet gespeeld was.

En dat bleek. Na rust een furieus uit de startblokken komend Deurne dat al in de eerste minuut van de tweede helft Dylan Creemers opnieuw dwong tot een knappe redding. Het gevaarlijke schot dat daarop volgde in de rebound eindigde gelukkig voor Susteren in het zijnet. Vlak daarna opnieuw een mooie aanval van Deurne die spits van de Werf in vrije schietpositie bracht voor het Susterendoel. Diens daverende uithaal eindigde echter met een knal op de binnenkant van de paal en werd vervolgens opgeruimd door de opgelucht ademhalende Susterenverdediging. Waarschijnlijk nog balend van dit misfortuin stond de Deurne achterhoede niet goed opgesteld bij de snelle Susterense tegenaanval, waardoor Youri Poper vrij op de thuisclubdoelman kon afgaan. Helaas was zijn schot te zacht en te zwak om deze prima keeper te verontrusten. Deurne bleef na deze sterke opening de aanval zoeken, waardoor Susteren terug moest en zich beperkte tot snelle counters. Met veel inzet en hard werken lukte dat eigenlijk prima en in de 58e minuut leverde dat zelfs een beetje tegen de verhouding in een tweede doelpunt op. Goed doorzetten van Kai Schmitz bezorgde de bal bij Youri Poper die zijn eerste poging nog zag stranden maar met een beetje geluk een half mislukt schot wist te produceren dat via een tegenstander langzaam de doellijn passeerde.

Na deze opsteker voor Susteren was Deurne de draad even kwijt en ontspon zich een meer gelijk opgaande strijd met kansen aan weerszijden. In de 83e minuut kwam de spanning echter weer volledig terug in de wedstrijd na een prachtige vrije trap voor Deurne die onbereikbaar voor Dylan Creemers in de rechterbovenhoek plofte. Susteren ging echter niet bij de pakken neerzitten en kreeg snel zelf na deze mooie tegentreffer de ultieme kans de voorsprong opnieuw naar 2 treffers uit te breiden en de wedstrijd definitief te beslissen. Een overtreding in twee instanties op Youri Poper werd in de 85e minuut namelijk terecht bestraft met een penalty. Aangewezen man hiervoor uiteraard aanvoerder Kai Schmitz, die in diverse eerdere wedstrijden al had laten zien over stalen zenuwen te beschikken. Helaas voor Susteren was zijn schot dit maal niet zuiver en geplaatst genoeg waardoor de Deurnedoelman als overwinnaar uit de strijd kwam en de voorsprong slechts 1 doelpunt bleef. Deurne gooide na deze opsteker alles op alles, was continu dreigend en naar voren gericht,  maar wist eigenlijk geen echte grote kansen meer te creëren. Sterker nog, deze waren voor Susteren dat bleef loeren op snelle counters. Met name Your Poper en de ingevallen Daan Katzenbauer waren in blessuretijd echter niet nauwkeurig genoeg in de afwerking, zodat uiteindelijk de 1-2 stand op het scorebord bleef staan. Een knappe overwinning die vooral verdiend is met hard werken, opgestroopte mouwen en ook een beetje fortuin. Maar zoals een bekend spreekwoord zegt, dwing je dat meestal zelf af. Volgende week wacht thuis het sterke Mierlo-Hout. Hopelijk is er dan wat verlichting uit de ziekenboeg. Het goede spel in de eerste 20 minuten en de inzet daarna geven echter voldoende vertrouwen voor opnieuw een goed resultaat . Veel succes.