SCS 1 trekt in derby tegen De Ster 3-0 voorsprong zelf wel net over de streep

RedactieNieuws, Wedstrijdverslagen

Na zelf twee weken geleden in de uitwedstrijd tegen SHH een 3-0 achterstand op miraculeuze wijze in de slotfase om te zetten in een 3-4 overwinning, wist onze hoofdmacht gisterenmiddag een 3-0 voorsprong gelukkig, ondanks aandringen van tegenstander de Ster, wel over de streep te trekken.

Na de spectaculaire wedstrijd in Herten, gisteren dus weer min of meer een derby tegen de Ster uit Stein. Gelet op het verleden en gezien de onderlinge rivaliteit lag een opnieuw enerverende pot in de lijn der verwachtingen. Traditioneel heeft Susteren het in de uitwedstrijd tegen de Ster altijd erg moeilijk en zijn de in Stein behaalde punten op de vingers van twee handen te tellen. Omgekeerd kent de Ster veelal minder succes in Susteren. In de heenwedstrijd op 19 november was Susteren dit seizoen echter tegen alle statistieken in heer en meester. Met een duidelijk en overtuigende 0-4 overwinning werden de punten toen mee naar Susteren genomen. De Ster kende toen een wat mindere periode, terwijl Susteren iedereen met goed voetbal en veel punten bleef verrassen. Inmiddels zijn beide ploegen elkaar meer en meer genaderd op de ranglijst . De Ster heeft zich duidelijk hersteld, terwijl Susteren vooral na de winterstop behoorlijk wat puntjes is gaan morsen. Naast de revanche voor de mannen uit Stein was inmiddels ook de 3e plek in de competitie inzet van de wedstrijd van gisterenmiddag. Vanaf het begin werden alle verwachtingen waar gemaakt. Duidelijk was dat er niets cadeau zou worden gegeven. Stevige duels, zonder gelukkig echt gemeen te worden, werden er van meet af aan uitgevochten met helaas ook wat gele prentjes aan beide kanten als resultaat. De wedstrijd kende een op en neer gaand begin, waarna Susteren beetje bij beetje steeds meer het initiatief nam. Daarbij moest het echter zeer op haar hoede blijven voor de gevaarlijke en snelle uitvallen van de geel-zwarten.

Susteren was zeker in de 1e helft de beter voetballende ploeg . Al in de 6e minuut vond de steeds sterker acterende Wout Rutten na een knappe actie helaas de keeper van de Ster op zijn weg. Ook de rebound van de eveneens zeer sterk spelende Roel Queis leverde jammer genoeg geen resultaat op. Slechts enkele minuten later werd Youri Poper op links weg gestoken door opnieuw Wout Rutten. De voorzet die hieruit volgde was echter net te hard voor de goed meegelopen Bart Dings. Weer enkele minuten later werd een strakke voorzet van rechts van Roel Queis door alles en iedereen gemist. Na deze pogingen van Susteren volgde de eerste van de al gememoreerde snelle en gevaarlijke uitvallen van de Ster. Gelukkig stond Dylan Creemers op zijn post. Na deze grote kans voor de gasten was het weerde beurt aan Susteren dat een knap schot met links van Bart Dings helaas net over zag gaan. Gevolgd door een poging van de doorgebroken Jules Visser, die echter net te kort kwam om de bal het beslissende tikje te geven. Susteren bleef dominant. Het was opnieuw Wout Rutten die Bart Dings in een kansrijke schietpositie bracht. Diens schot miste echter de kracht om de gastendoelman in de problemen te brengen. Na deze vergeefse pogingen van de thuisclub was het opnieuw een snelle uitval van de gasten die een grote kans opleverde. Gelukkig hadden ook zij het vizier nog niet goed genoeg afgesteld en belandde de bal vrij voor Dylan Creemers aan de voor de Ster verkeerde en voor Susteren goede kant van de paal. Blijkbaar vond Susteren de geest uit deze gevaarlijke actie en werd Kai Schmitz op rechts in stelling gebracht. Na een fraaie actie leek diens voorzet net wat te ver naast het doel van de Ster te belanden. De attente Youri Poper wist het leer echter prima terug voor het doel te koppen, waarna Bart Dings met een droge knal in de 31e minuut de 1-0 voorsprong voor Susteren op het scorebord kon brengen. Slechts enkelen minuten later, we schrijven de 34e minuut was het opnieuw raak voor Susteren, na een mooie actie van Bart Dings, waaruit een schot van Luc Joordens volgde en de ba vervolgens via de paal voor de voeten van Wout Rutten  belandde, die wel raad wist met deze buitenkans. Na dit doelpunt gebeurde er weinig spectaculairs op het veld, waardoor de rust inging met een 2-0 voorsprong voor de thuisclub.

Direct na de thee had Susteren de kans de voorsprong naar 3 doelpunten uit te breiden, doch het schot van Youri Poper was te zwak om de doelman van de Ster in verlegenheid te brengen. De Ster leek hierna wakker geschud, als dat al niet tijdens de rust gebeurd was en startte een soort van offensief om snel verandering aan te brengen in de 2-0 achterstand. Grote kansen leverde dat echter vooralsnog niet op, afgezien van een kopbal die net naast het Susterendoel verdween. Susteren bleef geconcentreerd voetballen en nauwelijks iets weggeven. Af en toe kroop men uit haar schulp en in de 61e minuut was het Luc Joordens die na een knappe actie op het middenveld goed doorging en vervolgens het net wist te vinden met een geplaatst schot in de linkerbenedenhoek. 3-0 en Susteren leek op rozen te zitten. De omgekeerde ervaring van 2 weken lag echter nog vers in het geheugen en het was dan ook zaak de concentratie te blijven behouden en de wedstrijd slim uit te spelen. De Ster bleef uiteraard steeds meer aandringen. Diverse gevaarlijke corners, waarbij steevast het kopgrage hoofd van de boomlange spits Kamps werd gezocht, volgden. Susteren had vaak moeite met het goed verwerken van de bal na dergelijke corners en uit een ervan ontstond in de 70e minuut een scrimmage, waarna de bal uiteindelijk in het Susterendoel werd gewerkt. 3-1 en nog een dikke 20 minuten op de klok. De Ster rook bloed en nog meer aanvallen en gevaarlijke corners volgden. Susteren bleef moeite houden met vooral de gevaarlijke corners, maar capituleerde pas opnieuw in de 88e minuut na een volkomen onterecht gegeven vrije trap enkele meters voor het strafschopgebied. Een vrije trap die overigens prachtig door een van de Stervoorwaartsen werd verzilverd. Na deze aansluitingstreffer volgden nog enkele minuten van billenknijpen, waarna uiteindelijk opgelucht en tevreden de handen in de lucht konden worden gestoken na deze fraaie 3-2 zege. Komende zondag wacht de moeilijke uitwedstrijd in Kerkrade tegen Chevremont. Spelend met de dezelfde inzet en passie als gisteren is ook daar opnieuw een mooi resultaat haalbaar.