SCS 1 wint thuis afgetekend met 4-0 van Deurne

RedactieSenioren, Wedstrijdverslagen

Ondanks de vele activiteiten in de directe omgeving was het zondagmiddag 15 oktober toch nog onverwacht gezellig druk in sportpark Suestra. En de trouwe supporters die niet gekozen hadden voor de eigen kermis in Susteren, de Echter kermis of het Oktoberfeest in Sittard, zullen daar achteraf geen spijt van hebben gekregen.

De thuisclub gaf het goede spel van vorige week namelijk een prima vervolg middels een verdiende en afgetekende 4-0 overwinning tegen het Brabantse Deurne. Vanaf de eerste minuten zat Susteren goed in de wedstrijd en werd Deurne onder druk gezet. In de 8e minuut resulteerde dit al in een prima kans voor de goed spelende Lars Toonen. Was de gastendoelman de Susterenaanvaller bij dit schot nog de baas, een minuut later was hij kansloos op het geplaatste schot van Lars na een snelle en mooie dubbele een-twee combinatie door het midden met aanvoerder Kay Schmitz.

Na deze vroege voorsprong van de thuisclub ging Deurne direct op zoek naar de gelijkmaker. Door goed keeperswerk van Raf Crommentuijn werd een gastendoelpunt echter voorkomen. Met name zijn knappe redding op een geplaatste kopbal in de kruising mocht er zijn. Tussendoor bleef ook Susteren gevaarlijk met enkele gevaarlijke uitvallen en schoten van met name Youri Poper en Kay Schmitz. Ook hier stond de doelman echter op zijn post. In de 37e minuut snelde Youri Poper er opnieuw op links vandoor. Zijn harde en strakke voorzet belandde vervolgens door tussenkomst van centrale verdediger Yuri Veeneman van Deurne onbereikbaar voor zijn eigen keeper in het doel, waardoor Susteren op een 2-0 voorsprong kwam. Deurne leek aangeslagen maar zette toch nog alles op alles om voor rust aansluiting te krijgen en leek daarin in de 45e minuut ook te slagen toen een van de Brabantse aanvallers op ca 10 meter van het Susterendoel een vrije schietkans kreeg. Helaas voor Deurne ging het schot hoog over.

Na rust ging Deurne opnieuw op zoek naar de 2-1 maar kwam het niet tot grote uitgespeelde kansen. In de 51e minuut deed Susteren voor hoe het wel moet toen Bart Dings een afgemeten vrije trap op het hoofd van Milan Lemmens plaatste, die met een gerichte kopstoot de Deurnedoelman kansloos liet. 3-0 en de wedstrijd zat hiermede in feite op slot. Deurne probeerde het hierna nog wel, maar de overtuiging ontbrak. Susteren was hierna heer en meester en als er al een kansje werd gecreëerd aan Deurnezijde dan stond Raf Crommentuijn op z’n post. Zijn collega aan de overkant moest beduidend meer aan de bak. In de 72e minuut redde deze mooi op een strakke kopbal van de net ingevallen Wout Rutten. Vervolgens werd een strakke voorzet van links van opnieuw Wout maar ternauwernood gemist door de goed meegelopen Youri Poper. In de 77e minuut kwam dan toch de verdiende 4-0 op het scorebord toen Bart Dings met het hoofd Lars Toonen een niet te missen kans bood. In de 84e minuut werd het nog bijna 5-0 na een mooi schot van diezelfde Lars Toonen. In de 90e minuut kreeg de hard werkende Wout Rutten opnieuw geen loon naar werken na een mooie voorzet die helaas volgens de scheidsrechter in buitenspelpositie over de doellijn werd gewerkt. Desondanks een duidelijke en afgetekende overwinning die gezien het goede spel perspectief biedt voor een mooi vervolg van de competitie. Komende weekend is er geen competitievoetbal in verband met een tussenronde voor de beker. 29 oktober wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd tegen de eveneens sterk gestarte nieuwkomer Mierlo Hout. Veel succes.