SCS 2 laat tegen hekkensluiter Meerssen 2 dure punten liggen

Thijs ArtsSenioren, Wedstrijdverslagen

Meerssen, 10 december 2023- De S-side schetst vóór aanvang van de wedstrijd van SC Susteren 2 bij hekkensluiter SV Meerssen 2 al het te vrezen scenario: “Esse meins dasse hie drie puntje geis ophaole, dan huijtse dich nog op einen aos”. Uiteindelijk blijkt precies dat scenario uit te komen. Waar Meerssen met mindere voetbaltechnische kwaliteiten een grote wil om te winnen aan de dag legt, komen de bezoekers gedurende 90 minuten niet in hun normale doen. Een rode kaart voor David na ruim een half uur draagt vervolgens ook niet echt bij. Uiteindelijk breekt het ondertal in de 90e (!) minuut alsnog op: 2-1. Een dure nederlaag: bij winst hadden de groenwitten op een mooie tweede plek kunnen staan. Een terugblik aan de hand van de opmerkingen van de S-side.

“’t Veld boooove”

Yvonne Simons en Monique Hüllenkremer vragen aan iemand in clubtenue op welk veld gespeeld gaat worden. “’t Veld boooove”, is zijn antwoord. De aanduiding “boven”[1]  vraagt voor beide dames een nadere toelichting, die beperkt wordt tot “Iech zeen gein aander veld”.

“Höbbe ze nog geine bal?”

De verantwoordelijken van de thuisclub zijn vergeten om de scheidsrechter dan wel de eigen spelers dan wel enige andere bij deze wedstrijd aanwezige één of meerdere wedstrijdballen mee te geven.  Acht minuten over twaalf kan alsnog afgetrapt worden.

“Die van Maesje zeen väöl feller”

Scherpe waarneming vanaf de zijlijn, die aansluit bij het slechte scenario dat al vóór de wedstrijd werd gevreesd. Meerssen compenseert de mindere voetbaltechnische kwaliteiten met een grote werklust en inzet. De passes en de duels van Susterenzijde kennen een hoog ‘net niet’-gehalte.

“De sjlechtste wedsjtriede sjpeelse esse meins dasse geis wènne, de bèste wedsjtriede speelse esse wils wènne”

Na ruim 10 minuten vreest de S-side dat het eerste deel van deze uitspraak vandaag aan de orde gaat zijn. De 1-0 na ruim 20 minuten lijkt een voorteken.

“Tja, hie maakse dien medesjpelers bliej mèt”

Een vrije trap voor de groenwitten krijgt een vervolg in de vorm van een rode kaart voor David, die meent de tegenstander die hem vloerde (en daarvoor geel krijgt) nog een trapje na te moeten geven. Hij mijdt wijselijk de S-side en loopt met een grote boog om het hoofdveld richting kleedkamer.

“Ich sjnap woveur die van Maesje väöl goale taege kriege”

De verdediging van Meerssen blijft makkelijk overeind. Een hoekschop die Loek forceert, wordt door Milan met wind mee met een krul rechtstreeks op doel geschoten. De keeper lijkt verrast en slaat de bal zelf het net in: 1-1. “Zo ging dat in de jeug waal dèkker”, glimlacht Rogier Hoenjet. Als de doelman even later een schotje met moeite klemvast krijgt, begrijpt Jack Strijbos waarom de geelzwarten veel scoren, maar nog meer doelpunten tegenkrijgen: “Doe sjteis natuurlik neet veur niks mit 2 punte óngeraan”.

“Laef ’t waal nog? Dao kiek geine haer”

Zonder dwingend te worden heeft Susteren ook met 10 man in de tweede helft het betere van het spel, hoewel een verdediging met drieën vanzelfsprekend risico’s met zich meebrengt. Thijs Oberdorf schat de kansen op 1-2 nu hoger in dan een doelpunt voor de thuisploeg. Rogier Hoenjet verbaast zich over het gebrek aan verzorging voor twee Meerssenspelers, die ogenschijnlijk [maar niet echt] zwaar geblesseerd ter aarde zijn gestort.

“Dit zou ’t eèsjte gelieksjpel waere in angerhauf sezoen”

Thijs Arts deelt 5 minuten voor tijd zijn statistieken met Rogier Hoenjet. Als 5 minuten later de 2-1 valt luidt het antwoord van Rogier: “Dus neet”.

“Maak hie mer gein versjlaag van”

Daan K maakt na afloop van de wedstrijd duidelijk dat de spelers zelf ook goed weten dat de prestatie ondermaats is geweest.  


[1] “Bäove” en “Ónger” zijn voor hen die zelf gevoetbald hebben gangbare richting-aanduidingen