SCS 5 verslaat het 1ste elftal van Walburgia voor handjevol toeschouwers

RedactieSenioren, Wedstrijdverslagen

Met het bekertoernooi achter de rug en al 2 competitie wedstrijden gespeeld, is het vijfde van Susteren aardig aan het nieuwe seizoen begonnen. Voor de beker was nog even wachten op de uitslag van Urmondia 2 tegen Limburgia 3 en na de 6-0 winst van Urmondia is de 2de ronde van de beker bereikt.

In de competitie werd in het eerste duel thuis gewonnen van RIOS´31 uit Pey (5-1) en vorige week geflatteerd verloren in Sittard tegen Centrum Boys (4-0). Doelstelling dit seizoen is om mee te doen in de top van de ranglijst en te gaan voor het hoogst haalbare: Kampioenschap.

Afgelopen zondag stond de derde wedstrijd op het programma. Helaas deze keer zonder publiek vanwege de ingevoerde maatregelingen tegen COVID19. Walburgia 1 uit Ohé en Laak was de volgende tegenstander. De wind was krachtig en Susteren koos ervoor om de eerste helft wind mee te spelen.  Echter wist het team onder leiding van Remy Jongen hier niet van te profiteren. In tegendeel, Walburgia was de eerste 15 minuten de bovenliggende partij en kwam ook verdiend op een 0-1 voorsprong na slordig balverlies op het middenveld.Susteren had het zwaar maar de wedstrijd begon na een half uur te spelen langzaam te kantelen. Susteren zette positioneel de boel wat om en dat resulteerde tot aantal kansen voor zowel Kevin Hoffmans als Wieb Leenders. Susteren ging met opgeheven hoofd de rust in en wist dat er ondanks de tegenwind in de tweede helft nog niets verloren was.

Susteren startte goed de tweede helft en oogde veel rustiger aan de bal. Een overtreding op Rick Vrehen net buiten de 16 meter was voor Jorg van de Vin de kans om te laten zien dat hij ook een aardige vrije trap kan nemen. Kevin Hoffmans had het de eerste helft al mogen proberen zonder resultaat maar Jorg krulde de bal over de muur en over de keeper in het doel. Na de 1–1 pakte Susteren door. Susteren was dreigend en kreeg aantal kansen om de voorsprong te nemen. Die kwam er uiteindelijk nadat een klutsbal bij de eerste paal hard met overtuiging in de verre hoek en in de kruising werd gerost door Robin Opgenort.  Met nog 10 minuten op de klok drong het team uit Ohé en Laak aan voor de gelijkmaker. Gelukkig voor de thuisploeg kwamen ze goed weg na een handvol doelpogingen en bleef de stand in het voordeel van Sportclub Susteren.

Met een 2-1 eindstand werd een tweede overwinning in de competitie een feit. Volgende week staat er wederom een zware wedstrijd op het programma. Dan mag het vijfde het opnemen tegen onze zuiderburen uit Nieuwstadt FC RIA 2 .