SCS G1 boekt historische overwinning

RedactieG-Voetbal, Wedstrijdverslagen

Gisteren stond de wedstrijd tegen Asten op het programma. We kregen van de leiding te horen dat het beter moest als tegen Fortuna G1.

Door razende reporter Martijn Withoot

Tegen Fortuna G1 was de inzet ver te zoeken als team. We zakte volledig door het ijs en verloren daar ook terecht.Tegen Asten moesten we 200 procent inzet laten zien het resultaat was dan niet belangrijk.Als we maar werkte voor elkaar als team want je wint samen en je verliest samen.Vanaf het eerste fluitsignaal zag je een ander Susteren.

Er werd geknokt voor elke meter en er werd met vlagen leuk samen gespeeld.We kwamen met 1-0 voor in het begin van de wedstrijd. Maar al gauw was het ook alweer 1-1.De tegenstander was fysiek erg sterk toch een aantal grote spelers bij hun.

We bleven werken en samen spelen en kwamen op slag voor rust met 2-1 voor.In de rust werd aangegeven zo door te blijven gaan en dan zou de leiding erg trots zijn.2 helft begon en we zakte in. Niet de eerste keer dat dit gebeurd even was de felheid en de concentratie er niet meer.

Dit werd door Asten afgestraft 2-2 en zelfs 2-3.Normaal zouden we instorten en zouden onze kopjes gaan hangen.Maar we bleven er in geloven dat we een punt of misschien wel 3 konden pakken.Het voetbal kwam weer terug En de inzet ook weer. We maakten 3-3 en toen kregen we vleugels.We maakten de 4-3 en niet veel later de 5-3.

Een historische dag we wonnen voor het eerst in de hogere klasse. 2 jaar geleden kwamen we niet verder dan 1 punt.