SCS JO9-2 valt zo mooi aan dat zelfs tegenstander Zwentibold staat te genieten

RedactieJunioren, Wedstrijdverslagen

Een natte zaterdagmorgen, de lokatie is de parkeerplaats van SC Susteren. De spelers van JO9-2 hebben een hoop lawaai. Dat voorspelt veel goeds voor de aanstaande uitwedstrijd naar VV Zwentibold. Na kort overleg wordt besloten wie de reis richting Limbricht mee mag maken als ouder/begeleider. Wiro is de gelukkige, de rest van de ouders keert teleurgesteld huiswaarts.

Na het omkleden wordt het veld opgezocht. Hier stoten de mannen elkaar opgewonden aan en beginnen al iets te veel vertrouwen te krijgen na het bekijken van de tegenstander. Dit is echter snel verholpen nadat blijkt dat ze bij de verkeerde leeftijdscategorie staan te spionneren. Een strakke warming up en de juiste tactische analyse van animator/inspirator/coach Guido en de wedstrijd gaat beginnen.

Vanaf het begin pakt Susteren het initiatief. Timo en Sten gooien de benodigde energie er in en de tegenstander wordt meteen vast gezet. Job en Juul zijn achterin niet te passeren en dat ene balletje dat er tussendoor komt, wordt vakkundig gepakt door onze sluitpost Luuk. Servaas en Stijn draaien voorin de verdedigers van de tegenstander dol. Met een mooie 4-0 wordt de eerste pauze genomen.

Na de eerste pauze wordt het hoge niveau vast gehouden en wordt de nadruk gelegd op het samenspelen. Een paar mooie aanvallen verder en net zo’n mooie doelpunten, gaan we met een goed gevoel aan de ranja in de rust. Luuk heeft zich een zak chips verdiend: Geen enkele punter tijdens de wedstrijd. Job heeft een uurtje eerder Kick een corner in een keer in het doel zien draaien en doet dat zelf in zijn deze wedstrijd nog eens dunnetjes over. Juul heeft een actieradius en passing langs de lijn aan de rechterkant, daar kan Hateboer alleen maar van dromen. Sten gaat als Neeskes tekeer op het middenveld en laat niks aan zich voorbijgaan, zelfs de handstand niet. Timo pakt nog maar een keer de bal op de pantoffel, de keeper heeft de bal alleen maar gehoord. Stijn pakt iedere uitbal alsof zijn leven er vanaf hangt en verzorgt de passing tot in preciezie. Onze eigen Romario, Servaas, scoort met de tup en buitenkant voetje er lustig op lost.

Na een slapper begin in de tweede helft, zoals het ook bij de echte profs gaat, wordt de draad snel weer opgepakt en Zwentibold kan alleen maar meegenieten van de mooie aanvallen die af en toe op de mat gelegd worden. Het maar matig op komen dagen publiek staat op de banken. Aan het einde van de wedstrijd lukt het Zwentibold een keer tegen te scoren. Een verdiende tegentreffer, alleen al vanwege het feit dat Zwentibold bleef strijden en proberen samen te spelen. Uiteindelijk wordt het een mooie en terechte 14-1. Het feit dat bij de penaltyreeks iedereen zijn penalty bekwaam tegen het netje schiet zegt alles over de concentratie die het hele team had en is ook een passend slot van deze zaterdagmorgen.

Volgende week is onze Pirlo, Gilles, gelukkig weer van de partij. Vanwege een lichte voetblessure heeft hij helaas deze wedstrijd moeten overslaan. Rest ons alleen nog onze communicanten Gilles, Job, Servaas en Stijn te feliciteren. Dus mocht het binnenkort een keertje wat tegen zitten, dan zit het wel goed met de hulp van boven.