SCS 1 maatje te groot voor hekkensluiter Sportclub’25: 7e overwinning op rij

Jos WackersAlgemeen, Senioren, Wedstrijdverslagen

Ondanks al zijn bovengemiddelde voetbalkwaliteiten liet Susterencaptain Kai Schmitz dit weekend zien niet ook nog te beschikken over profetische gaven. Op het eind van een leuk krantenartikel in de Limburger van afgelopen vrijdag voorspelde hij met wellicht enige jeugdige overmoed een duidelijke 0-3 overwinning voor de trotse koploper in de 1e klasse F in de aanstaande uitwedstrijd tegen promovendus en hekkensluiter Sportclub’25 uit Bocholtz. Met een duidelijke en dik verdiende overwinning van de groenwitten had hij het bij het rechte eind.

De 1-6 einduitslag bleek achteraf echter nog duidelijker dan vooraf ingeschat. Mede debet daaraan was de aanvoerder zelf met opnieuw een prima wedstrijd, een mooi doelpunt en wederom diverse beslissende passes. Zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht was hij dan ook dit keer weer het middelpunt van een goed spelend Susteren, dat vanaf de 1e minuut de bovenliggende partij was in een koud en winters Bocholtz. De vrees dat de 0-3 voorspelling van afgelopen vrijdag zou zorgen voor doping bij de thuisclub, bleek ongegrond. Ook het gemis van de geblesseerde Lars Toonen en Roel Queis leek Susteren niet te deren. Hun vervangers Wout Rutten en Milan Lemmens, speelden net als de rest van hun ploeggenoten een prima partij. Na enkele kleinere kansjes in het begin van de wedstrijd werd in de 20e minuut de score geopend door de hard werkende Wout Rutten, die slim een strakke voorzet van rechts wist in te tikken. Slechts enkele minuten daarna was het Kai Schmitz die met een mooie sliding de bal op het middenveld heroverde en met een bekeken steekpass Youri Poper in staat stelde de 0-2 op het scorebord te brengen. Na deze snelle dubbelslag bleef Susteren het spel dicteren. In de 29e minuut een mooie strakke pass van Wout Rutten op Youri Poper, wiens dito voorzet van rechts echter op een haar na gemist werd door de inkomende Bart Dings. Op slag van rust opnieuw een mooie combinatie over diverse schijven. Echter nu was het Wout Rutten die een teenlengte te kort kwam voor een vroege beslissing van de wedstrijd.

De rust kwam dus met een dik en dik verdiende 0-2 voorsprong voor Susteren. Na rust bleek de thee de thuisclub, die duidelijk vocht voor haar laatste kans, het meest goed te hebben gedaan. Het eerste kwartier was duidelijk voor de mannen uit Bocholtz, die fel en gemotiveerd uit de kleedkamer waren gekomen. Jammer genoeg voor hen, maar gelukkig voor Susteren bleek Sportclub’25 spits Dieteren het vizier niet scherp genoeg afgesteld te hebben. Tevens bleek Susterendoelman Dylan Creemers tot 2x toe een sta in de weg. Na het missen van deze mogelijkheden deden vervolgens twee oude voetbalwetten zich gelden. De eerste: als jezelf de mogelijkheden niet benut, valt het doelpunt veelal aan de andere kant. De tweede: als je in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert, dan worden mooie kansen vaak om onbegrijpelijke redenen niet benut, terwijl een ploeg in de top vaak het geluk wel aan zijn zijde heeft of zelf afdwingt. In de 60e minuut bereikte namelijk een pass van opnieuw Kai Schmitz op rechts de prima ingevallen Tom Houps, wiens strakke voorzet simpel binnen getikt kon worden door de attente Youri Poper. De wedstrijd was hiermee in feite definitief beslist. Een paar minuten hierna was het aanvoerder Kai Schmitz die in de rebound na een corner met een prachtig schot zijn eigen 0-3 voorspelling in de prullenbak schoot. Na deze mooie 0-4 leek Susteren de thuisclub even te overlopen. Een vrije schietkans voor Bart Dings belandde in eerste instantie nog op de vuisten van de thuisclubdoelman. Vlak daarna was een mooie combinatie tussen opnieuw Kai Schmitz, Youri Poper en Bart Dings de thuisclubdefensie te machtig. Nu wist Bart wel de trekker over te halen en was de 0-5 een feit. Hierna leek ook de 0-6 niet ver weg. Echter vrij voor de thuisclubdoelman schoot Youri Poper hoog over en ook een prima schot van de ingevallen Daan Katzenbauer zorgde nog niet voor een verandering op het scorebord. De vanaf de rechterflank goed opgekomen en prima doorzettende Len Schmitz lukte dit enkele minuten voor tijd echter nog wel met een geplaatst schot. Een onoplettendheid in de overigens solide Susterenverdediging zorgde vlak voor het eindsignaal nog voor de eretreffer voor de thuisclub. Met de eerste sneeuwvlokken in de lucht en op het veld floot de prima leidende scheidsrechter Islam Elsayyad vervolgens voor het einde van de wedstrijd, waardoor de 7e overwinning op rij voor Susteren een feit was. Complimenten en proficiat. Komende zondag de topper thuis tegen het sterke Volharding uit Vierlingsbeek en zaterdagavond 16 december de bekerthriller tegen onze buren uit Echt. Wij kijken er met vertrouwen naar uit. Veel succes.