SCS2 verliest nipt bij ZSV2 in kansarme wedstrijd

Thijs ArtsWedstrijdverslagen

Deurne-Zeilberg, 14 april 2024- Na een gelijk opgaande, boeiende eerste helft kent de tweede helft van het duel van ZSV 2 tegen SC Susteren 2  twee verschillende periodes: een 25tal minuten waarin de thuisploeg beter is, een aantal kansen creëert en er één doeltreffend afrondt en de laatste 20 minuten waarin de bezoekers verwoede pogingen doen om tot de gelijkmaker te komen.  Een echte kans komt er echter niet meer. Hay’s analyse is kort: “Voetbaltechnisch waor d’r neet väöl versjil, mer zie maake waal de gool”.

Voorbereiding

Omar arriveert in een Mercedes. Raymond en Thijs kijken met verbazing en verwondering. “Premie voor twee gestopte strafschoppen”, glimlacht de bescheiden Vlemmings.

De vraag naar de betere voorbereiding voor een sportwedstrijd is al onderwerp van vele fysiologische en psychologische studies en rapporten geweest.  Die van Kaylen valt vandaag niet onder de categorie “aan te bevelen”. Direct na vertrek draait Thomas zijn auto bij Dieteren weer om, naar iets later blijkt om Kaylen uit zijn bed te halen.  De S-side concludeert genuanceerd dat ze hem betere wedstrijden heeft zien voetballen.

Tom’s pasje blijkt bij de controle door de scheids zonder foto. Gelukkig heeft de jonge Houps aan zijn IDkaart gedacht.

Nick Welters (O-17!) debuteert vandaag in Susteren 2. Ouders Reiner en Ingrid en vriendin Dani zijn trouw meegekomen.

Snelle pot

Na 20 seconden volgt een schot van Tom na een goede aanval Michiel-Milan-Stijn-Daan-Jelle-Gijs. Het schot wordt gestopt.  De duels zijn fel, maar Joeri (snelle linksbuiten tegenover zich), Michiel, Hay en Jelle verdedigen goed. Stijn, vandaag linksbuiten,  verovert met goed doorzetten op de achterlijn de bal, zijn voorzet wordt weggewerkt. Milan probeert een omhaal bij een voorzet van Joeri, die bijna lukt.

ZSV breekt éénmaal snel door, de bal gaat tegen de rechterpaal, de rebound voorlangs.  Als ZSV meteen daarna paniekerig uitverdedigt vangt Gijs de vuurpijl goed op en legt de bal klaar voor Tom, die rakelings naast schiet.  De S-side slikt de juichkreet in.

Dreigend rood

Gijs krijgt geel na opzettelijk hands (Omar stopt de vrije trap) en gaat daarna bij twee andere momenten nog de discussie aan met de scheidsrechter. Aanvoerder Daan geeft hem een fikse uitbrander, omdat tweede geel en dus rood dreigt en daarmee de gelijk opgaande wedstrijd een heel ander verloop kan gaan krijgen. Thomas Sevriens laat Stijn (2) van Luijk zich warmlopen. Na de rust meldt de scheids zich in de kleedkamer en zegt Thomas: “Scheids, we hebben gewisseld”. “Laat me raden”, antwoordt de man uit Maastricht “nummer 9? Verstandige keuze”.

Geen kansen

Na rust (met Stijn van Luijk dus voor Gijs en even later Nick Welters voor Kaylen, die bij een duel ongelukkig op zijn rug valt) zijn de eerste 25 minuten voor ZSV 2. Omar redt éénmaal fabuleus (reflex op intikker van dichtbij) en drie maal zeer goed (doorgebroken speler, schot van links, schot van rechts).  In de 70e minuut lukt het uitverdedigen niet, komt er een leep passje en een goede lob en ligt de 1-0 binnen.

Nu is het de beurt aan de bezoekers om hun tegenstander achteruit te dwingen. Echte kansen komen er niet. Schoten van Stijn (1), Stijn (2), Daan en Hay worden gestopt of gaan naast en over. Hay komt met een halve omhaal na een door Nick verdiende hoekschop van Daan nog het dichts bij iets dat op een mogelijkheid lijkt.

De koek is op

Verwoede pogingen om de gelijkmaker te forceren stranden veelal vóór de zestien van ZSV 2. Ondanks hun aanvalsdrift blijven de groenwitten achterin goed overeind.  Geen van beide ploegen komt nog tot echte kansen en aan het einde is, ondanks de aanmoedigingen van de S-side (die ook niet meer binnenkomen), de koek op.