Slim Volharding leert SCS 1 lesje in effectiviteit

RedactieNieuws, Senioren, Wedstrijdverslagen

Een schier onoverbrugbare kloof voor trotse koploper Susteren of een spannende strijd om de koppositie in de 1e klasse F, dat was de inzet van de belangrijke competitiewedstrijd tussen SCS1 en gevaarlijke uitdager Volharding uit het Brabantse Vierlingsbeek.

Winst voor de thuisclub zou de gasten op een grote afstand van 8 punten zetten en de 1e plek  in de 1e periode zo goed als zeker stellen. Een nederlaag zou de gasten op 2 punten brengen en de spanning volledig terug brengen in deze leuke Limburgse/Brabantse klasse. Met een mooie reeks van 7 winstpartijen op rij leek de thuisclub favoriet. Tegenstander Volharding leek echter na een moeizame start eveneens het juiste concept te hebben gevonden. Alle ingrediënten en voorwaarden voor een leuke pot waren dan ook voorhanden.

Al na 3 minuten ontrolde zich voor de gasten een ideaal scenario door zwak ingrijpen van de Susterendefensie. Enkele missers brachten Volhardingaanvaller Marco Daniels ineens vrij in het strafschopgebied van thuisclub. Diens uithaal was onhoudbaar voor Dylan Creemers. Een onverwachte en koude douche voor Susteren. Tegenstander Volharding kreeg hierdoor echter al snel waar het op hoopte en naar op zoek was en kroop slim en professioneel in haar schulp. Susteren kreeg alle ruimte en vrijheid om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Eigenlijk is met deze inleiding het verdere verhaal van de wedstrijd in grote lijnen al verteld. Een professioneel inzakkend Volharding met oog voor de ultieme tegenstoot tegenover een gedreven aanvallend Susteren, dat echter het juiste neusje voor de goal miste en ook vaak onnauwkeurig was in de eindpass na vaak mooie en snelle aanvallen. Diverse mogelijkheden waren helaas niet besteed aan onder meer aanvoerder Kai Schmitz, Milan Lemmens, Youri Poper, Bart Dings en zelfs linksachter Chris Potter.

Ondanks het goede verdedigende werk van Volharding, deed de thuisclub zichzelf te kort door het missen van een aantal goede mogelijkheden. Een 2-1 of 3-1 voorsprong had zonder overdrijven tot de mogelijkheden behoort. Hierdoor bleef echter  de 0-1 stand op het scorebord en diende deze ook als ruststand genoteerd te worden. Na de thee in eerste instantie eenzelfde spelbeeld. Een aanvallend Susteren tegen een slim gegroepeerd spelend Volharding. Opnieuw enkele mogelijkheden, echter opnieuw ook zwak afwerken en onnauwkeurigheden in de eindfase. Langzaam maar zeker begon bij de thuisclub hierdoor het geloof in succes af te nemen, terwijl tegenstander Volharding groeide in de wedstrijd en met steeds meer overtuiging en dreiging af en toe counterde richting het doel van Susteren. In de 68e minuut werd de Susterenvrees bewaarheid door een scherp uitgespeelde counter van de gasten. In 2 stappen werd het hele veld overgestoken, waarna een strakke pass vanaf de rechterkant na diverse slimme overstapjes knap werd binnengeschoten.

Na deze 0-2 was Susteren duidelijk aangeslagen. Desondanks gaf men de moed niet op en werd met grote inzet geprobeerd nog minimaal op gelijke hoogte te komen. Met alle waardering daarvoor ontbrak ook nu de scherpte en af en toe ook het nodige geluk. Wellicht ook dat het gemis van linkerspits Lars Toonen zich in deze wedstrijd nog extra deed voelen. Diens snelheid en individuele actie had mogelijk de hechte Volhardingverdediging meer in verlegenheid kunnen brengen. Deze gaf echter geen krimp. Sterker nog in de 83e minuut was het opnieuw een prima uitgespeelde counter die de wedstrijd definitief besliste. Na deze verdiende doch enigszins geflatteerde 0-3 stand leek de wedstrijd begrijpelijkerwijze uit te gaan als de spreekwoordelijke nachtkaars. In de 89e minuut kreeg Youri Poper nog de ultieme mogelijkheid vrij voor de gastendoelman de eer voor Susteren te redden. Diens zwakke inzet die bovendien net naast het Volhardingdoel verdween was helaas typerend voor het gebrek aan scherpte van de Susterenaanvallers vanmiddag. Een overtreding in blessuretijd op de goed ingevallen Roel Queis was voor de goed leidende scheidsrechter van Dongen uit Weert terecht aanleiding de bal op de stip te deponeren. Aanvoerder Kai Schmitz wist met dit buitenkansje zoals gewend wel raad, zodat het eindsignaal kwam met een uiteindelijk toch wel verdiende 1-3 nederlaag tegen een slim en effectief Volharding. Jammer, maar zeker geen man overboord.

Ondanks de nederlaag blijft onze hoofdmacht de trotse koploper in de 1e klasse F. Een koppositie die verdiend is op basis van een aantal mooie wedstrijden met attractief en goed voetbal gesteund door een sterk en hecht collectief. Complimenten aan spelers en staf zijn dan ook zeker op zijn plaats. Komende zaterdag staat de bekerclash tegen nabuur EVV in Echt op het programma. Aanvang 19.00 u in sportpark in de Bandert te Echt. Een toetje op een mooie 1e seizoenshelft. Ongeacht het resultaat in Echt, daarna tijd voor een verdiende korte rustpauze, waarna eind januari weer verder gegaan kan worden op de huidige mooie ingeslagen weg. Succes.