Sportclub Susteren presenteert Niels Schonbrodt als Hoofd Jeugdopleiding

RedactieJunioren, Nieuws

Met ingang van het seizoen 2021/2022 is Niels Schonbrodt onze (allereerste) nieuwe Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Het bestuur is met Niels een samenwerking voor drie seizoenen overeengekomen waarbij Niels het eerste seizoen zijn rol als HJO gaat combineren met zijn rol als trainer bij het derde elftal. Vanaf het seizoen 2022/2023 zal hij de volledige functie vervullen. 

Niels zal zich voornamelijk richten op het geven van voetbaltechnische ondersteuning aan coördinatoren, trainers en leiders van de jeugdafdeling met als doelstelling de jeugdafdeling verder door te ontwikkelen.  

V.l.n.r. Maurits Meessen (bestuurslid voetbalzaken – jeugd), Niels Schonbrodt en Jos Wackers (bestuurslid voetbalzaken)

Niels is 28 jaar, bijna getrouwd met Aniek en is woonachtig in Echt. Niels is geen onbekende voor de club. Hij heeft bijna de hele jeugdopleiding bij Sportclub Susteren doorlopen. De overstap naar de senioren had Niels zich anders voorgesteld. Door aanhoudend blessureleed heeft hij al snel de voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke ‘wilgen’ moeten hangen.

Lang hebben de schoenen daar niet gehangen, want Niels vond een andere passie, namelijk; training geven. Startend bij de recreatieve jeugdteams, later bij de prestatieve jeugdteams en inmiddels als trainer van ons derde elftal. De afgelopen jaren heeft Niels extra kennis opgedaan door het volgen van de opleidingen UEFA C en UEFA B. Ook heeft hij een jaartje in de keuken van de Fortuna Sittard Academy mogen kijken. We mogen gerust stellen dat Niels al 10 jaar een meerwaarde is voor onze club en wij zijn blij dat hij zich ook de aankomende jaren wil blijven inzetten voor de jeugd van Sportclub Susteren.

We wensen Niels veel succes en gaan uit van een succesvolle samenwerking