Sportvriend Hein Hagen veel te jong op 52-jarige leeftijd overleden

RedactieNieuws

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat na een lang en zwaar ziekbed onze sportvriend Hein Hagen veel te jong op 52-jarige leeftijd is overleden.

Hoewel Hein een “Roosterdernaar” in hart en nieren was, heeft hij een groot aantal jaren onze jeugdafdeling met veel passie en inzet ondersteund als jeugdleider en assistent van jeugdcoördinator Noud van Neer. Hein was in zijn jonge jaren een van de steunpilaren en aanvoerder van het 1e elftal van vv Roosteren. Zoals hij was als voetballer, een man met karakter en altijd spelend vol inzet, zo was hij ook als mens en als jeugdtrainer bij onze club. Op Hein kon je bouwen, op Hein kon je rekenen. Zeker, zijn roodwitte hart en afkomst heeft hij nooit verloochend, maar door de voetbalaspiraties van zijn zoon Wouter en hun verhuizing naar Susteren, heeft hij het groenwit zeker ook weten te waarderen. Een waardering die meer dan wederzijds gedeeld wordt.

Het is ongeveer 2 jaar geleden dat Hein vanuit het niets ernstig ziek werd. Een klap, zeker voor zijn gezin, maar ook voor zijn vele vrienden en kennissen bij onze vereniging. Het was bewonderenswaardig om te zien hoe Hein hier zelf mee om ging. Zo lang het fysiek mogelijk was, bezocht hij ons sportpark en stond hij open voor een gesprek, hoe moeilijk en emotioneel dat voor iedereen ook was. Hein was heel open en realistisch over zijn ziekte. Dit typeerde hem.

Tekst loopt verder onder de foto…

In de loop van vorig jaar verslechterde zijn fysieke gesteldheid en werd hij opgenomen in Hospice Mariaveld. Ongetwijfeld vanwege zijn enorme wilskracht en positivisme heeft Hein daar veel langer dan verwacht verzorging en verpleging genoten van de aanwezige professionals en vele vrijwilligers. Hiervoor was hij erg dankbaar. Nog vlak voor het uitbreken van de Coronacrisis hebben we Hein gelukkig nog namens ons bestuur kunnen bezoeken. Zijn grote wens om nog een keer de jeugd in ons sportpark te kunnen bezoeken, kan helaas niet meer worden ingevuld. De scheidsrechter heeft gefloten en als rechtgeaard sportman wist Hein dat diens beslissing geaccepteerd moet worden. We zijn Hein dankbaar voor alles wat hij voor onze vereniging als trainer, maar ook gewoon als mens betekend heeft. Hein, we zullen je nooit vergeten. Rust nu maar uit.

We wensen Nicole, Lenneke, Wouter en de rest van de familie heel veel sterkte en kracht toe in deze donkere en moeilijke dagen.

Op zondag tussen 16.00-18.00 is er voor Sportclub Susteren en VV Roosteren een mogelijkheid om afscheid te nemen van Hein. Gezien de beperkte groepsgrootte horen we het graag indien je hier naartoe wilt gaan. Je kunt je daarvoor even melden bij voorzitter Kevin Hoffmans – 0646736136.