“Terecht dat de jeugd weer ná 17.00 mag trainen, nu de senioren nog”

RedactieJunioren, Nieuws, Senioren, Trainingen

Je mocht de afgelopen weken kilo’s snoep kopen bij de Jamin, schaatsen op drukke ijsbanen, drank kopen bij slijterijen, maar niemand mocht een bezoekje brengen aan de sportschool of na 17.00 trainen op een voetbalveld. Een ongekende tegenstelling die voor de jeugd gelukkig wordt opgeheven vanaf maandag.

De laatste twee jaar hebben we ons als club op voetbalgebied meer dan twintig keer moeten aanpassen naar de maatregelen. Van helemaal dicht, tot trainen tot 4 verschillende eindtijden en van 1,5 meter-trainingen per team, tot geen beperkingen t/m 26 jaar. De jeugd (t/m 17 jaar) mag vanaf volgende week gelukkig weer trainen, al klinkt het laatste fluitsignaal nu om 20.00. Onze wedstrijdsecretaris Wilbert Smeets kan ondertussen bij iedere school aan de slag als roostermaker, want ook voor deze maatregel moest er weer een nieuw schema worden opgesteld (staat onderaan de mail).

Het is van de zotte dat er buiten (en binnen waar een goede ventilatie is) niet gesport mag worden. Gelukkig is op 21 december een motie aangenomen om te onderzoeken hoe ‘sport’ toegevoegd kan worden aan de lijst van essentiële sectoren. Het levert volgens de kamer (en volgens de sportsector) namelijk een bijdrage aan zes kernwaarden: fysiek, emotioneel, sociaal, persoonlijk, intellectueel en financieel. Het is de vraag wanneer het onderzoek af is en de senioren ook weer het veld op mogen. Desnoods eerst met het team op 1,5 meter afstand. Daar hebben onze senioren inmiddels genoeg oefenstof voor.

Kevin Hoffmans
Voorzitter Sportclub Susteren

Schema jeugdtrainingen

Voorlopig gelden onderstaande schema’s voor trainingen. De KNVB heeft aangegeven een wedstrijdprogramma te willen aanbieden vanaf zaterdag 22 januari. Uiteraard afhankelijk van de situatie op dat moment.