Terugblik 5×11 jaar Vastelaovesgezèt De Graasbörger

RedactieActiviteiten

De verkoop van de 55ste Vastelaovesgezèt ‘De Graasbörger’ zal de meeste mensen nog lang bijblijven. Niet alleen was er een prachtig gevulde full-colour krant met een oplage van 1.500 stuks, het feest in de kantine was fantastisch!

Met ruim 80 lopers (een record!!) begon de tocht van leden, vrijwilligers en ambassadeurs door Susteren, De Hei & Dieteren om de Vastelaovesgezèt te verkopen. Compleet gevuld met lachwekkende verhalen, uitgebreide interviews, diverse fotoreportages en mooie advertenties. De redactie was trots op het resultaat en dankt Y-dsign & Simons Grafisch Totaal voor de samenwerking.

Na de verkoop was het tijd om de lopers te bedanken met een soepje en een drankje in de kantine. Waar de ene groep ‘iets’ later kwam binnenwandelen, had de eerste groep al de nodige biertjes op. De kantine was prachtig versierd en het was wachten tot het programma begon. En wat voor een programma! Niemand minder dan 2-voudig ALVK-winnaar Ohne Bezei opende de middag. Alsof dat nog niet alles was, trad 3-voudig LVK-winnaar Spik & Span op. Later volgde nog de Auwt Prinse Zösteren en Ron van richting Roy. De Buuttereedners waren ijzersterk. Daar waar Henrie van Geneijgen als half-zatte voetbalveteraan aantrad, wist de Drenthse buuttereedner ‘Koop Sloop’ de hele kantine op de kop te zetten. Een geweldig verhaal met leuke inhakers.

Het bezoekje van de Graasbörgers met hun 3 hoogheden met onze Jeugdprins Levy (rectificatie naar de gezèt waar per ongeluk jeugdprinses stond) was erg mooi. Hopelijk hebben ze genoten van onze cadeaus. Daarnaast hebben we 4 mensen in het zonnetje gezet die zich al jarenlang bezighouden met de krant. Math Janssen, Gerrit Ermans, Ans Ramakers en Jos Wackers. We waarderen het werk wat ze verricht hebben enorm en vonden het terecht om ze te bedanken. Het echte cadeau krijgen ze binnenkort (spannend!)

Veel hoeven we er niet meer over te zeggen, dan dat dit een geweldig feest was! Noteer de 56ste editie maar alvast in je agenda: 23 Februari 2019! Geniet van de foto’s (met dank aan Jos Bexkens).