Update Europarcs Voetbalweek

RedactieJunioren

ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR EEN VERANTWOORDE EN PLEZIERIGE VOETBALWEEK.

In dit bericht vind je alle info voor een veilige en verantwoorde Europarcs voetbalweek. Als club hebben we er alles aan gedaan om het door te laten gaan met alle richtlijnen in het achterhoofd. Graag alles goed doorlezen om misverstanden te voorkomen. Puntsgewijs komt het volgende aan bod:

 • Introductie
 • COVID-19 Richtlijnen
 • Aanvangstijden
 • Eindtijden
 • Bezoek brengen aan kantine / terras / tribune
 • Indelingen
 • Leiding
 • Landenteams
 • Gedragsreglement
 • Ontwikkelingen in het programma
 • Wat mee te nemen
 • Foto’s en video’s
 • Contact

Introductie
Volgende week is het dan eindelijk zo ver, ondanks de Coronacrisis kunnen wij gelukkig de 18e Europarcs voetbalweek bij Sportclub Susteren door laten gaan. Met alweer meer deelnemers dan afgelopen jaren, zijn alle voorbereidingen getroffen voor een mooi, plezierige en sportieve week. Bij deze sturen we u de laatste info, zodat uw zoon of dochter komende maandag goed van start kan gaan.

COVID-19-richtlijnen
De voetbalweek zal dit jaar iets anders dan normaal verlopen aangezien er bepaalde richtlijnen zijn die opgevolgd moeten worden. Lees daarom het bijgevoegde Coronaprotocol goed door en breng uw kind hiervan op de hoogte.

Een aantal aandachtspunten:

 • Bij gezondheidsklachten/verkoudheidsklachten/koorts blijf je thuis;
 • Iedereen ouder dan 18 jaar: Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Registratie voor bezoekers van de kantine is verplicht (kan ter plekke)
 • Ouders mogen niet in kleedlokalen komen
 • Kinderen mogen hun eigen drinkfles meenemen met water, vermeld duidelijke voor- en achternaam op de drinkfles, er worden geen drinkflessen onderling uitgewisseld;

Aanvangstijd maandag
Om een grote bijeenkomst te voorkomen, hakken we de groep in tweeën als het gaat om aanvangstijd. Dat betekent dat we de oudste groepen (groep 1 t/m 4) om 9.00 laten komen en dat de jongste groepen (5 t/m 8) om 8.30 welkom zijn. Als het weer het toelaat kunnen de ouders van groep 7 & 8 mee om de kids aan te kleden in de tent op het veld. De andere groepen kunnen zich met de leiding zelfstandig omkleden. Het is de ouders namelijk niet toegestaan om de kleedlokalen te betreden i.v.m. de richtlijnen.

Aanvangstijd dinsdag t/m vrijdag
Van dinsdag verwachten we de kinderen om 9.00 op Sportpark Suëstra (Maaseikerweg 2 in Susteren), zodat we om 9.15 kunnen starten met het officiële programma. Kinderen mogen maximaal 10 minuten voorafgaand aanwezig zijn.

Eindtijd Maandag t/m Donderdag
Om 16.15 eindigt het programma en na de afsluitende woorden kunnen de kinderen vanaf 16.30 worden opgehaald. Gezien de grootte van de groep en de bijkomende COVID-19-regeles, blijven we 5 dagen op Sportpark Suëstra en gaan we ook dit jaar dus niet naar Europarcs Resort Limburg. Denk bij het brengen en halen van uw kinderen aan de 1,5 meter afstand, indien mogelijk blijf dan in uw auto zitten of loop direct door naar de kantine of de tribune.

Eindtijd Vrijdag
Op vrijdag eindigt het programma om 15.00.

Bezoek brengen aan Sportclub Susteren: Kantine / Terras / Veld / Tribune
De kantine en het terras is gedurende de hele voetbalweek geopend. We nodigen ouders, familie of supporters graag uit voor een kopje koffie of glaasje fris / bier. De kantine is een horecagelegenheid, gezien de nieuwe richtlijnen zijn alle bezoekers verplicht zich te registeren, dit kan via een ‘QR-code’ of op papier, deze hangen duidelijk op in de kantine.

Heeft u gezondheidsklachten of koorts? Blijf dan thuis en laat u eventueel testen op COVID-19. Ook in de kantine geldt de 1,5 meter afstand houden én een vaste zitplaats nemen. Deelnemers van de voetbalweek mogen niet in de kantine komen. Het bijgevoegde protocol in de bijlage bevat ook richtlijnen voor ouders/toeschouwers, lees deze dus ook goed door.

Op vrijdag begint om 13.00 de afsluiting op het hoofdveld. Om een indicatie te krijgen over het aantal bezoekers willen wij graag aan ouders/bezoekers vragen onderstaande link in te vullen als zij van plan zijn om vrijdag te komen. Er is genoeg plaats op de tribune en langs het veld, maar we willen voorkomen dat onverwacht grote aantallen personen aanwezig zijn.

>> https://forms.gle/PJAF1CktydRTczSQ7 <<

Indeling
Tegen onze natuur in, verspreiden we de indelingen vooraf. Wederom hebben we onze uiterste best gedaan om rekening te houden met de indeling. Kijk goed naar de groep waar uw kind in zit, want dit is bepalend voor de aanvangstijd op maandag. Er zijn voldoende leiders (ook <18 jaar) die uw kind kunnen helpen met aankleden/schoenen strikken.

Leiding
De leiders en vrijwilligers tijdens de voetbalweek hebben een aparte instructie gekregen om aan alle richtlijnen te voldoen. We hebben de GGD, NOC*NSF , het RIVM en de huisarts geraadpleegd hoe om te gaan met leiding en kinderen. Allen komen tot de conclusie dat zodra er geen aanleiding is (24 uur corona-klachten), het geen zin heeft om de leiding en vrijwilligers te testen. Wel hebben we duidelijk gemaakt naar iedereen toe dat bij het minste of geringste de organisatie wordt aangesproken en de persoon thuis blijft (en indien de klachten 24 uur duren zich laat testen). Zoals gezegd hopen we dat u hetzelfde doet voor uw kind of uzelf om ook onze vrijwilligers verantwoord te laten werken aan een plezierige week.

Landenteams tenues
Dit jaar starten we met maar liefst 8 groepen en deze vertegenwoordigen allemaal een land. Samen met Wim Slangen hebben wij ook dit jaar unieke tenues samengesteld, die de kleuren van het land vertegenwoordigen. De kleding krijg je maandagochtend en dien je elke dag te dragen. Uiteraard mag je bij slecht weer een trainingsjasje dragen.

Gedragsreglement
Na de goede ervaring en positieve reacties op ons gedragsreglement van vorig jaar hebben we besloten om ook dit jaar het gedragsreglement toe te passen. Met als doel om de sfeer binnen een groep optimaal te houden en de leiders enkele kaders mee te geven. Verandering is dat er bij gele kaarten nu kleine taakjes uitgevoerd worden, het gedragsreglement is te vinden in de bijlage.

Ontwikkelingen in het programma
Ook dit jaar hebben we kritisch gekeken naar het programma. Enkele nieuwe spellen zijn hierin opgenomen en onze hoofdtrainers Jan Lauers en Jurgen de Haan verzorgen ook dit jaar een dagdeel met technische en tactische vormen. Mathieu Féron, hoofdkeeperstrainer van Sportclub Susteren zal op dinsdag én donderdag ochtend keeperstraining aanbieden. Daarnaast zal er woensdag een grote stormbaan en nog een extra springkussen aanwezig zijn en wordt het gemixed toernooi op vrijdag in stand gehouden. Ook komt er op vrijdag een nieuw finalespel bij. Vanaf 13.00 vindt de afsluiting plaats op het hoofdveld met de finale van de penalty’s, het nieuwe finalespel én uiteraard de prijsuitreiking.Meenemen:

 • (alleen maandag) andere kleding
 • Slippers / losse schoenen voor in de pauze
 • Voetbalschoenen
 • Scheenbeschermers
 • Eventueel eigen drinkfles MET DUIDELIJK VOORNAAM + ACHTERNAAM

Foto’s / Video’s
Er worden gedurende de week foto’s gemaakt van de activiteiten op het sportpark. Daarnaast krijgt iedereen vrijdag een tasje mee, waarin ook een teamfoto is opgenomen. Mocht iemand vooraf bezwaar hebben, dan horen we dat graag.

Contact
Tijdens de voetbalweek zijn Kevin Hoffmans en Wilbert Smeets aanwezig voor de coördinatie, Twan Feron is niet bereikbaar tijdens de voetbalweek. Elke groep heeft 2 of 3 begeleiders bij zich en er lopen diverse vrijwilligers rond op het sportpark. Voor vragen kunt u terecht bij:

Tijdens de voetbalweek:
Kevin Hoffmans – 0646736136
Wilbert Smeets – 0642134600
Kantine SCS: 046 449 7131

Voorafgaand aan de voetbalweek – Twan Feron – 0625343393

Daarnaast is er een Facebook-groep waarin we regelmatig updates plaatsen en kun je de site in de gaten houden. We streven er ook naar om dagelijks een nieuwsbrief door te sturen. Houd dus goed je (reclame)mail in de gaten, want deze versturen we via een ander mailprogramma. Voor kleine vragen, kun je ook even mailen naar dit e-mailadres.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en zijn er klaar voor om alle kinderen te ontvangen.

Tot maandag!

Met vriendelijke groet,

Team Voetbalweek Sportclub Susteren
Twan Feron – Coördinator Europarcs voetbalweek
Kevin Hoffmans – Voorzitter Sportclub Susteren
John Janssen – Bestuurslid Sportclub Susteren