‘Van degradatievrees naar periodetitel in één week’: SCS 1 zondag aan de bak in nacompetitie voor promotie

RedactieAlgemeen

Het is een bijzonder, maar knap einde van de competitie in de eerste klasse C. Waar de mannen van Jurgen de Haan en Jan Lauers zich één wedstrijd voor het einde praktisch veilig speelde, was het wachten op het restant van EHC uit tegen ZSV. De 20 minuten die resteerden werden beslist in het voordeel van ZSV, waardoor SCS 1 met 16 punten de periodetitel overneemt van kampioen Wittenhorst.

Het seizoen begon voortvarend, kende daarna een mindere periode, maar uiteindelijk werd met attractief en aanvallend voetbal een knappe 7de plek (vd 14) behaald. Door de winstpartijen tegen ZSV, EFC, Minor, Chevremont en Deurne pakt SCS 1 de periodetitel met een beter doelsaldo dan Limburgia (+14 vs. +7).

Een einde van de competitie die niemand had verwacht. Daardoor speelt SCS voor de 2de keer in de historie om een plek in Vierde Divisie (voorheen hoofdklasse). Een prestatie van formaat!

Aanstaande zondag staat een uitwedstrijd op het programma naar Voorwaarts uit Twello. Deze wedstrijd wordt om 14.00 gespeeld en alles wordt in werking gesteld om een busreis te organiseren. Mocht de wedstrijd winnend worden afgesloten, dan volgt zondag 11 juni een uitwedstrijd naar Nemelaer (nabij Tilburg). Daarna volgt nog een ronde op neutraal terrein op 18 juni.

Wil je zondag mee?

Dat kan! Indien het nog lukt om een bus te regelen, zal het vertrek ergens zijn tussen 9.30 en 10.00 en verwachten we rond 19.30 terug te zijn. Alle support is welkom en er geldt geen bijdrage voor de bus. Wil je mee? Spreek dan een van de bestuursleden aan of stuur een mail naar info@scsusteren.nl.