Vastelaovesgezèt De Graasbörger 2021 gaat door! Stuur nu je verhalen/anekdotes door

RedactieActiviteiten, Algemeen, Nieuws

Als bestuur hebben we enige tijd getwijfeld over het doorzetten van de Vastelaovesgezèt. Er vinden namelijk geen evenementen plaats, er zijn geen nieuwe hoogheden, we willen niet juist nu langs de deuren gaan voor advertenties en qua distributie is het nog onzeker. Na een gesprek met de Graasbörgers en alles op een rijtje te hebben gezet, is toch besloten om volgend jaar februari de 58ste editie van ‘De Graasbörger’ uit te brengen. We leggen het plan graag aan je uit op 3, misschien wel 4 onderdelen.

Wanneer: Vastelaoveszaoterdag 13 februari (LET OP – datum gewijzigd)
Hoe laat: Tussen 10.30 – 13.00
Prijs: € 3,50
Vragen: Mail naar carnavalskrant@scsusteren.nl

1. Redactioneel

Anekdotes / Ludieke verhalen: Net zoals elk jaar zijn we op zoek naar leuke verhalen, anekdotes en opmerkelijke gebeurtenissen. Ook ten tijde van corona zal het een en ander zijn voorgevallen dat de moeite waard is om door te geven. Het kan op twee manieren. Via onderstaande button kun je een formulier invullen of stuur simpelweg een mail naar de hoofdredactie > mathenmariet@home.nl. Foto’s vertellen meer dan 1000 woorden en zijn dan ook van harte welkom.

Jaarlijkse rubrieken: Natuurlijk vallen een aantal zaken af t.o.v. andere jaren. Er zijn geen afscheidswoordjes, verslagen van de zittingen, proclemasies en fotoreportages. Hiervoor in de plaats gaan we samen met De Graasbörgers nieuwe rubrieken verzinnen om toch een mooie gevulde vastelaovesgezèt te maken. Juist in deze tijd is het een middel om toch met de vastelaovend in Zöstere / Deetere bezig te blijven.

2. Advertenties

Co-sponsoren: Voor de co-sponsoren en hoofdsponsoren van Sportclub Susteren zit een advertentie standaard in het pakket. Naar hun toe is het een mooie geste om de gezèt (met een oplage van bijna 1.500) rond te brengen.

Overige advertenties: Normaal gesproken was Ans Ramakers van de 11devande11de onderweg langs tal van adressen voor het verkopen van advertenties. Dit gaan we nu niet fysiek doen, maar wel digitaal. Of je nu een 1/16 pagina wil of een hele pagina en of je nu al eerder eens hebt geadverteerd of helemaal nieuw bent. Alles is mogelijk. We dagen je ook uit om creatief te zijn.

 BreedteHoogte Prijs (incl. btw)
 1/16300200 €            12,00
 1/8600400 €            24,00
 1/4 staand600867 €            48,00
 1/4 liggend1200400 €            48,00
 1/21200800 €            90,00
 1/112001600 €          180,00

Wil je graag adverteren in de vastelaovesgezèt? Vul dan even onderstaand formulier in. Alle sponsoren ontvangen een vastelaovesgezèt gratis in de bus.

3. Distributie

Hoe brengen we de gezèt rond? Dat weten simpelweg nog niet. Omdat het nog ruim 2,5 maand duurt voordat het 13 februari is, maken we half januari bekend hoe we de verkoop laten plaatsvinden. Dan is meer bekend over de maatregelen rondom het coronavirus en kunnen we een weloverwogen besluit nemen. Enkele scenario’s die op tafel liggen zijn:

  • Huis-aan-huis met aangepaste kleding
  • Huis-aan-huis met aangepaste kleding + extra’s
  • Briefje in bus met verwijzing verkooppunten (wijk, straat of winkels)
  • Digitale verkoop (online bestellen)

11. Derde hehehelluf

Die lijkt zeer ver weg! Normaal gesproken toveren we de kantine om tot vastelaovestempel en vieren we de verkoop van de gezèt met een klein programma. Gezien de maatregelen op dit moment is er geen programma en zijn de vooruitzichten voor het opengaan van de kantine nog niet aan de orde.