Veel doelpunten, weinig publiek bij SCS J08 en J010 in Nieuwstadt

RedactieAlgemeen

Zonder publiek, zonder ranja, het sportveld bijna geheel op slot. Of de kinderen van al deze beperkingen last gehad hebben? Nee, hoor. Lekker voetballen zonder extra prikkels, het is voor sommigen zelfs een goede maatregel. Een wedstrijdverslagje voor de thuisblijvers is dan wellicht wel zo fijn.

Afgelopen zaterdag stond de Vloedgraaf-derby op het programma. FC RIA- SCS. Twee keer nog wel. In de vroege ochtend trad de J08 aan en een uurtje later de J010.

Bij de J08 zijn enkele nieuwe spelers te bewonderen. Zo maakte Daan bijvoorbeeld zijn debuut. Maar ook keepster Ivy is dit jaar nieuw. De trainers Marijn, Bas & Bas proberen de kinderen wegwijs te maken op het nieuwe grotere veld. Eindeloos herhalen met binnenkantje voet, dribbelen, passeren, posities behouden en ga zo maar door. Winnen/verliezen is bijzaak, de kinderen stapje voor stapje zien verbeteren is het mooiste wat is. Het is inmiddels een groep van twaalf kinderen en ze trainen vaak compleet en met veel plezier en inzet.

De J08 moest het afgelopen weekend doen zonder Jens en Tristar, en dat scheelt meteen een flinke slok op de borrel. Ook de spelers die nog geen lid zijn, moeten nog even geduld hebben.
Uiteindelijk stonden op zaterdagmorgen zeven spelers zich om te kleden in de dug out.

De J08 trots zijn op haar wedstrijd. Keepster Ivy is dapper en zag regelmatig enkele kanonskogels op zich afgevuurd zien. Ga er maar eens staan, in die goal….De goedlachse broers Akram en Karam voelen zich helemaal op hun gemak in Susteren en maken er elke training en wedstrijd het beste van. Daan en Dani begonnen als verdedigers en waren haast onpasseerbaar. En met een beetje meer mazzel, hadden Fer en Mink Susteren op voorsprong kunnen zetten.

De doelpunten vielen uiteindelijk bij de tegenstander wat makkelijker en de laatste 10 minuten was de energie ook wel op. Een nederlaag met perspectief, om maar weer eens wat vakjorgon erin te gooien.

Niet veel later trad de J010 aan tegen FC Ria. Een breedgeschouderde man met pet, langs de lijn viel al eerder op bij de J08. Het bleek coach Nizar te zijn. Hij was met een 6-koppige selectie naar Nieuwstadt afgereist. Een mannetje erbij is altijd prettig, en dus werd Fer gepolst. Fer, met zijn 7 jaar en het lijf van een volleerd marathonloper, kon zijn trotse lach niet onderdrukken en sloot maar al te graag aan bij de veelvraat van SCS: de J010.

Waar bij de J08 vooral ook FC Ria er op los scoorde, was het bij de J010 de groen-witten die het netje lveelvuldig lieten bollen. In het eerste kwart van het seizoen spelen teams vaak nog niet op hun eigen, gewenste niveau, dat geldt zeer zeker ook voor onze J010. Gedurende het seizoen komt dat altijd weer goed. Maar voor een degelijke 2-22 of 12-3 moet u dus vooral voor de herfst op het voetbalveld zijn (niet voordat er een bolleboos een goed vaccin bedacht heeft).

Tekstvak: Zelf scoren? Nee joh, afspelen! Nadat bij de J010 zo wat iedereen gescoord had, maakte ook de debutant zijn goals. Een hattrick bij je debuut is maar weinig gegeven. Hoe op een regenachtige zaterdagochtend een kind de dag van zijn leven beleefde? Vraag het Fer.
Mooi om te zien hoe de J010 oog voor elkaar heeft. Een eindpass geven was op een begeven moment nog belangrijker dan zelf scoren. En zo gunde Finn dus Dani de goal en had Dean oog voor Louay, maar lieten ook Amir en Fer zien dat samenspelen net zo leuk is als zelf scoren. En dat keeper Kayen uiteindelijk nog twee keer moest vissen, is vooral ook leuk voor de tegenstander. Die overigens sportief en positief bleef tot het einde, compliment voor FC Ria.

Tot slot een compliment aan onze sportieve tegenstanders van FC RIA. Ook aan de ouders die de Corona- maatregelen keurig opgevolgd hebben.