Verslag: SCS 7 doet de andere 6 seniorenteams vergeten

RedactieWedstrijdverslagen

De kantine van Sportclub Susteren was met CTB drukbezocht afgelopen zondag. Naast de krankzinnig spannende slotrace van het Formule 1 seizoen was er natuurlijk ook nog een prachtige voetbalstrijd om te zien op het sportpark. SCS 7 nam het namelijk in een minstens net zo spannende wedstrijd op tegen het altijd lastige FC Ria 3. De wedstrijd zorgde ervoor dat het publiek ondanks het wegvallen van alle andere wedstrijden zich geen moment hoefde te vervelen.

Na de enerverende nederlaag van de vorige speelronde stond er deze zondag het affiche tegen Ria op het programma. Mede dankzij het wedstrijdverslag van het vorige weekend en het feit dat het 7e het enige seniorenelftal van SCS dat dit weekend in actie kwam door de vervroegde winterstop van meerdere seniorenteams keek heel Susteren uit naar deze pot. Vanwege corona waren deze echter niet toegestaan en dus regelde het 7e haar eigen toeschouwers. 16 man hadden het befaamde ‘vinkje’ gestuurd en werden aan de aftrap verwacht, maar door het uitvallen van Peter en Annis tijdens de warming-up stonden er maar 13 spelers aan de aftrap. Bjorn had namelijk niet door dat de wedstrijd was vervroegd en kwam dus pas halverwege de eerste helft aanzetten. Op doel stond een keeper met haar op zijn hoofd, dus ook Nizar leek weg te zijn gebleven. Na een tweede blik bleek het toch Nizar te zijn, die tegen de kou een pruik had opgedaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd leek het een zware pot te worden voor het 7e. De tegenstander had maar liefst een halfuur de tijd genomen voor de warming-up en het leek alsof de gemiddelde leeftijd onder de 30 lag. Toch vloog Susteren uit de startblokken en creëerde het kans na kans. Quincy, Joep en Tim E wisten het net niet te vinden en Susteren had geluk dat Nizar naast een pruik ook handschoenen bij had, om zo de 0-1 te voorkomen. Daarna was het dan toch raak voor de groenen, toen Tim E attent een rebound binnenschoot. Toen hij daarna voor de keeper opdook wilde hij trouw blijven aan dit recept, door eerst tegen de keeper aan te schieten om dan uit de rebound weer te scoren. De grensrechter stak hier echter een stokje/vlaggetje voor en dus werd het doelpunt verdacht onterecht afgekeurd. Het regende de rest van de helft nog kansen maar helaas voor het 7e bleek het afwerken van Swi afgelopen week aanstekelijk en werd er niet meer gescoord.

De pruik van Nizar

Het niveau van de eerste helft werd samengevat door het advies van de bank van Susteren aan de aanwezige kinderen van Bas en Nizar: “Goed je best doen op de training, anders kom je in een team als dit terecht!” Door de afwezigheid van trainer/verzorger/materiaalman Dennis moest Roy H hier verandering in zien te brengen. Hij nam de cruciale en uiterst serieuze rustbespreking op zich. Buiten het traditionele ‘Wie is de pony?’ betekende dit de volgende wissels. Axel moest het gehalte Versloot op het veld weer herstellen na de blessure van Peter, Fer moest voor dreiging op de linkerflank zorgen nadat zijn geklaag over de kou deed denken aan Noa Lang en Bjorn moest, met de reputatie die hij tegen SVE op had gebouwd, ervoor zorgen dat de scheidsrechter wat meer in Susters voordeel floot.

De wissels bleken binnen een minuut al goud waard toen Axel de bal meegaf aan Tim E die onberispelijk binnenschoot. De vlag ging opnieuw verdacht onterecht omhoog, maar de aanwezigheid van Bjorn zorgde ervoor dat de scheidsrechter deze treffer niet durfde af te keuren, 2-0. Het bleef niet heel lang rustig, want Ria had aantekeningen gemaakt van de voetbalshow die Susteren de eerste helft had vertoond en ook zij wisten het net te vinden. Gelukkig voor Susteren dacht de keeper ook een show weg te geven. Na druk zetten van Axel verloor hij de bal en kon Roy S de 3-1 maken.

Wat volgde was een spannende helft waarbij Ria de druk opvoerde, maar Susteren uiterst sterk verdedigde en in de omschakeling minstens net zo gevaarlijk was als Ria. Het had de grootste kans op een doelpunt na een goede actie en pass van Roy S, maar helaas had Axel bij Tim E afgekeken hoe hij moest afwerken en schoot hij dus eerst tegen de keeper op, maar vergat helaas om daarna de rebound wél in het doel te schieten. Traditiegetrouw steunde zijn vader hem vanaf de zijlijn door hem ook grondig af te zeiken en uit te leggen wat Versloot senior in deze positie had gedaan.

Susteren deed wat het kon maar moest uiteindelijk uit een vrije trap toch de aansluitingstreffer incasseren. Een schot van afstand werd van richting veranderd en was te machtig voor Nizar. Analisten twijfelen nog of dat kwam doordat hij de bal laat zag door de haren van zijn pruik voor zijn ogen, of door zijn poging tot duik, die in het woordenboek Stams gedefinieerd werd als: duik zelfst.naamw. (m.): eerst op de knieën gaan zitten om vervolgens langzaam de hoek in te vallen.

Wat de reden ook was, het stond 3-2 en zo begon een slotfase zo spannend dat zelfs de spelers van het 1e kwamen aangelopen om vanaf het trainingsveld de wedstrijd te bekijken. Maar de verdediging stond als een huis. Weliswaar een huis dat eruit zag alsof het ieder moment kon instorten, maar toch bleef het mede door de vele meters van Tim B en goed ingrijpen van Stefan, Joep, Joery en eigenlijk de gehele achterhoede nipt staan. De scheidsrechter keurde geen penalty toe na een overtreding op Axel, maar floot na een strenge blik van Bjorn wel af voordat Ria nog een laatste corner kon nemen waardoor SCS 7 na een lange pot dan toch weer 3 punten bij kon schrijven.

Deze overwinning werd natuurlijk rijkelijk gevierd met biertjes en gezelligheid in de kantine. Maar de mooiste opsteker van de dag moest nog komen. Want nadat Axel na een biertje en een tosti weer was gaan trainen en de rest van het team gedoucht en wel in de kantine verzamelde om te wachten op de start van een historische F1 race kwam het nieuws dat Ritchie komend jaar vader gaat worden. Hiermee uiteraard van harte gefeliciteerd!

Met dit prachtige nieuws doet dit verslag datgene wat het 7e weigert te doen en stopt het op het hoogtepunt. Tot volgend jaar.