Vliegende start SCS 3 in nieuwe competitie, stug RKVMC overvleugeld

RedactieWedstrijdverslagen

Susteren, 26 september 2021- Tijdens de vermoedelijk laatste zomerse zondag van dit jaar treden de mannen van Niels Schonbrodt met vertrouwen aan tegen de stevige “no nonsense”- voetballers uit de Meijelse Peel. Nadat een sterker Susteren toch op achterstand komt, volgt nog voor de rust de gelijkmaker. Na rust geeft de thuisploeg geen kans meer weg, speelt er zelf meerdere mooi uit en heeft Schonbrodt met de wissel van Mark Eberson achteraf gezien het goudhaantje binnen de lijnen gebracht. 

Juiste kant

Nadat Dave Quadvlieg telefonisch contact heeft gehad met de “scheidsrechter-die-er-nog-niet-is” en besloten heeft dan maar zelf te gaan fluiten, ziet de S-side tot haar verbazing de Meijelse  grensrechter haar kant op komen om voor Susteren te gaan vlaggen. Noch hij, noch Jip, die voor de groenwitten moet vlaggen, lijken hun fout in de gaten te hebben. De S-side roept Jip: “Zèt dich dae zónnebril aaf, kael”, waarna de beide vlaggenisten ijlings alsnog de juiste kant opzoeken. 

Op papier

Susteren heeft met Axel, Bram, Daan, Niels en Brecht op papier een stabiele verdediging. Los van wat kleine laksigheden  blijkt dat inderdaad zo te zijn. Gevaar in de voorhoede komt over rechts, waar Johan voorzetten aflevert die Hay –éénmaal in volley- over en naast schiet. Brecht tikt een scherpe hoekschop van Gijs bijna binnen en Guus schiet na een kaats van Bas naast. Milan speelt een sterke pot, maar halverwege de tweede helft lukken de combinaties minder en wordt de lange bal van stal gehaald, maar de inmiddels wakkere Jip concludeert terecht: “Dat levert niks op”.

De ene gevaarlijke vrije trap van MVC wordt dan mooi binnengekopt (0-1) en nadat Hay nog een hoekschop van Gijs nipt over kopt, belandt een vrije trap van Gijs op het hoofd van Guus, die al zijn ervaring in de gelijkmaker legt: 1-1. Een ver schot landt ter afsluiting van de eerste helft boven de alerte Axel op het dak van het doel.  

Fysiek spel

Schonbrodt roept tijdens de rust op om het fysieke spel van RKMSV passend te beantwoorden: “Laot uch neet wegzètte!”. Met Mark voor Guus en Johan naar linksachter valt al na 2 minuten de tweede treffer, als Gijs –geduwd en gehaakt-  al struikelend schiet, zijn schot wordt gestopt, hijzelf de daaruit voortkomende hoekschop neemt en Mark zijn hoofd tegen de bal zet (2-1) en de rest van zijn lichaam tegen de tweede paal. Gejuich en bezorgdheid vermengen zich, Mark  wordt opgeroepen te gaan liggen, maar Guus roept vanaf de bank: “Geit geine efkes nao dae paol kieke?”.

Als Mark is opgelapt, onderschept Bram de spelhervatting en stuurt Hay Mark weg, maar deze loopt nu met zijn kaak tegen een roodwitte elleboog aan. “Ocherm toch!”, zeggen Yvonne en Oma Simons in koor.

De voor Johan ingevallen Michiel bedient even later Gijs, die Hay over rechts wegstuurt. De kromme pass tussen verdediging en keeper is op maat en Mark toont zijn grote incasseringsvermogen:  hij is wederom ter plekke om goed af te ronden:  3-1. 

Sociaal gedrag

De wedstrijd blijft bij momenten stevig. Als Niels met een nonchalante trap de bal over de zijlijn werkt, roept vader Johan Oostendorp: “Hei Niels, wat doe je nou?”. Mirjam Hermsen verklaart de situatie: “Er ligt iemand geblesseerd op de grond, die moet verzorgd worden. Je herkent het misschien niet, maar het is sociaal gedrag dat jouw zoon vertoont”. 

Van Wissen-penaltykampioen

Telkens opgevangen door de linie Axel-Michiel-Brecht (Hay: “Op de ein of anger maneer geuf mich dat ummer ein vertroewd geveul es Brecht achterin sjteit”)-Niels-Bram lijkt het vuur bij de bezoekers te doven, maar niet nadat Gijs, die zelf ook stevig de duels aangaat nog een keer hard moet incasseren en voorzichtigheidshalve door Schonbrodt naar rechtsbuiten wordt geplaatst. Het middenveld met Milan-Hay-Daan neemt de regie. Een goede solo van Daan wordt in de 16-meter onreglementair stilgelegd en Bas (“Penaltykampioen van Wissenvoetbaldagen; zekerheidje”; “Goh, hoe lang is dat wel niet geleden?”) tilt de score naar de 4-1. Een volgende solo rondt Daan zelf subtiel af (5-1), waarna Hay vanaf links met links in de korte hoek de opdracht van Mirjam Hermsen verder vorm geeft (“Werk aan het doelsaldo”): 6-1.

Ruimte

Axel – veel in het spel betrokken, weinig echte reddingen nodig- blijft goed meevoetballen en becommentarieert ook de daarop volgende actie: een steekpass van Niels in de vrije ruimte, waar op dat moment inderdaad niemand is en ook niemand naar onderweg blijkt te zijn. De bal rolt achter onderwijl Axel roept: “Goeie bal Niels, daar lag de ruimte”. Het slotakkoord is een mooie aanval Michiel-Brecht-Niels-Milan-Bas-Daan, die eindigt met een schot van Mark over het doel.

Tevreden

De S-side is tevreden: tevreden met het spel, maar vooral ook tevreden met de hernieuwde gezelligheid langs de lijn.