Walking Football bij Sportclub Susteren

RedactieNieuws, Senioren

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op latere leeftijd nog lekker actief bezig willen zijn. Walking Football maakt het mogelijk ook op gevorderde leeftijd nog actief van voetbal te genieten.

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi en leuk te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Bij Walking Football wordt niet gerend, mogen geen slidings worden gemaakt, mag de bal niet boven heuphoogte komen en mag er geen fysiek contact worden gemaakt. 

Walking Football is een leuke en ontspannen manier voor senioren om lekker actief bezig te zijn en wellicht ook te laten zien dat je het voetballen nog niet verleerd bent. Bovendien biedt het de mogelijkheid betrokken te zijn bij een actieve sportvereniging. 

Ook Sportclub Susteren is enige tijd geleden mede op initiatief van een groepje enthousiaste “oudere” zaalvoetbalvrienden gestart met Walking Football. In juni heeft de groep 2x getraind (zie onderstaande video).

Ook starten met Walking Football?
Dit groepje kan best nog wat versterking gebruiken. Ben je niet meer zo piep, maar wel nog een beetje sportief, kom dan op woensdagmiddag vanaf 14.00 u. eens kijken in sportpark Suestra aan de Maaseikerweg te Susteren of neem contact op met Jos Wackers 0622523681 of Arno Smeets 0612996488. Een mailtje sturen naar info@scsusteren.nl kan natuurlijk ook. 

Binnen de geldende Coronaregels en beperkingen uiteraard, is Sportclub Susteren tevens van plan  op de woensdagmiddag de kantine open te stellen voor gezellige contacten en andere bezigheden voor senioren. Dus ook als u geen interesse hebt in Walking Football, dan kunt u gerust op woensdagmiddag eens sportpark Suestra met een bezoekje komen vereren. De koffie en ook andere versnaperingen staan klaar.