Wat staat er in het plan van de KNVB en wanneer mogen we weer ‘normaal’ voetballen?

RedactieAlgemeen, Nieuws

Een kleine maand geleden presenteerde de KNVB haar plan. Een 29-pagina tellend document met richtlijnen, aanpassingen van de routekaart en perspectief om de competities in 2021 volledig of gedeeltelijk uit te spelen. We leggen het je graag uit.

Routekaart

Sportclub Susteren valt in de veiligheidsregio Noord-Limburg en zal na de landelijke maatregelen te maken krijgen met een routekaart. Afhankelijk van het risiconiveau mogen bepaalde zaken wel of niet. In onderstaande kaart kun je in de bovenste helft zien wat de regering heeft bepaald en in de onderste helft hoe de KNVB dit het liefst ziet. Je ziet dat de KNVB minder strenge maatregelen wil opperen dan de regering. De komende tijd spreken ze hier samen over om te kijken of er iets wordt aangepast.

Het risiconiveau wordt bepaald door het aantal positieve testuitslagen per 100.000 inwoners. Waakzaam <50 positieve uitslagen, zorgelijk 50-150, ernstig 150-250 en zeer ernstig >250. Op de site van het RIVM is te zien hoe we er voor staan.

Gewenst scenario: Beginnen op 16/17 januari

In het meest ideale scenario volgens de KNVB begint de competitie voor zowel de jeugd als voor de senioren op 16/17 januari, worden de competities voor bijna iedereen volledig uit gevoetbald en duurt de competitie t/m juni.

Uiteraard willen ook wij dat we weer snel het veld op gaan en officiële wedstrijden spelen, maar het geschetste scenario van de KNVB lijkt te mooi om waar te zijn. Want dit betekent een meer dan overvolle agenda van januari t/m juni. En dat roept gelijk vraagtekens op bij de bezetting van kleedlokalen (indien open, vanaf JO19 krijg ieder 2 lokalen), bespeelbaarheid van het veld (kijk naar de regen, wind en storm in de winter van 2019-2020) en het onderhoud van de velden (alleen juli vrij?).

Daarnaast vragen wij ons af of alle leden wel zitten te wachten op het uit voetballen van een hele competitie. Wordt het programma niet te veel, wat is de impact van een blessure, wie wil er in juni überhaupt voetballen (terwijl je wellicht ook weer op vakantie kunt gaan).

SCENARIO VOOR DE JEUGD

SCENARIO VOOR DE SENIOREN

Nogmaals, we hopen op een snelle hervatting, zodat we veilig en verantwoord kunnen gaan sporten.

Tips / ideeën zijn altijd welkom! Stuur ze naar info@scsusteren.nl of spreek een van de bestuursleden aan.