Wedstrijdverslag: Een teken van leven van SCS 7

RedactieWedstrijdverslagen

De fans zijn niet welkom, uitermate vervelend natuulijk. Vandaar even een kort sfeerverslag. Of beter gezegd een SVEer-verslag (excuses voor de woordgrap). Voor het geval een nederlaag zou worden, alvast een foto vooraf, met lachende gezichten. Iedereen had elkaar al een tijdje niet gezien. Of beter gezegd, het was al weer een tijdje geleden dat we elkaar weer eens ouderwets de maat konden nemen. Dikke, troage, meuge, zate, dit soort complimentjes moesten we inmiddels al weer een tijdje missen.

De klassieke kleedkamer

Toen SCS zich stond op te warmen in de kantine, kwamen daar wat dartellende veuletjes voorbij. Het bleken onze componenten. De tegenstanders van vandaag oogden jong, fit, gretig. Er was een sporadisch bierbuikje te ontdekken en ook bleef het herentoilet maar akelig lang leeg. Blijkbaar geen excessen in Einighausen op zaterdagavond, de Torc bleef onberoerd. Sterker nog, ze hadden SCS goed vooraf bestudeerd. Er was zelfs een trouwring-kastje voor Nizar gemonteerd, pure klasse.

Nizars-trouwring-kastje

De eerste helft vervolgens, was zo verkeerd nog niet. Swi soliciteerde nadrukkelijk naar de zak van sinterklaas,  na het missen van een enorme kans. Roe en roem liggen dichtbij. Tim B en Annis waren ook dichtbij een goal, maar helaas geen goals. SVE daarentegen mocht niet klagen. Alles bij elkaar een kansje bij elkaar gevoetbald, maar gewoon 2-0. Frustrerend ergens toch wel. En uiteraard de schuld van de scheidsrechter. Bjorn maakte hem dat met veel woord en swaffelgebaren duidelijk, en mocht meteen zijn Badedas uit de sporttas pakken.

Dag Sinterklaasje, dag, dag, zwarte piet

Niet te geloven, 2-0 achter, werk voor kwakzalvers, psychiaters of mentalcoaches. Gelukkig was de redding al heel dichtbij. Fa. Versloot en zoon, terug van weg geweest, wisten het allemaal weer haarfijn uit te leggen. Het bekende verhaal: “jij dit, jij dat, jij moet niet zo veel paard rijden, jij moet op donderdag niet zo veel goedkope halve liters drinken”. Snappen wij moeder Versloot op zondagochtend? Ja. Liever werkt ze op een zondagochtend een berg strijk weg met een lekker muziekje op de achtergrond.

“Jij dit, jij dat 2.0”

Dan maar de tweede helft. SVE zakte in en het percentage balbezit ging richting de 80%. SCS had de bal en ging op zoek naar goals. Het team miste overduidelijk een pinch-hinter. Een type Teun, Joep, Koen? De aansluitingstreffer viel helaas te laat, al was de 2-1 van Axel een prima doelpunt. Goed ingestudeerd goaltje natuurlijk, zie de foto. Er zijn overigens meerdere foto’s van Axel in omloop. Bij de eerstvolgende overwinning worden deze uit de mottenballen gehaald.

Goed (in)gestudeerd

Een 2-1 nederlaag. Zeer onnodig en zonde. Maar niet klagen, er mocht in ieder geval gevoetbald worden. De teleurstelling was al snel voorbij toen iedereen een groen vinkje liet zien in de kantine. De kantinebaas moest bekennen, SCS7 een plek op de wall of fame te gunnen.

Koen is al 3 jaar in quarantaine
Geen punten in de tas, maar wel zwetende tenues