Zwaluwen Jeugd Actie campagnedag aanstaande zaterdag bij Sportclub Susteren

RedactieActiviteiten, Junioren

De stichting Zwaluwen Jeugd Actie (onderdeel van de KNVB) zal zaterdag 11 september bij Sportclub Susteren te gast zijn voor hun landelijke campagnedag. De stichting zet zich al meer dan 60 jaar in zodat iedereen kan genieten van voetbal, ook kinderen met een beperking. Ze zullen de hele dag aanwezig zijn, maar het officiële gedeelte vindt om 12.00 plaats voorafgaand aan een wedstrijd van het G-Team (op het hoofdveld).

De bijna 600.000 jeugdspelers die ieder voetbalseizoen meedoen aan de Zwaluwen Jeugd Beker en de Zwaluwen Jeugd Reeks voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie. Ze komen hiermee in actie voor jongeren met een beperking en vormen samen het grootste sportieve goede doelenteam van Nederland! De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Met het geld dat wordt ingezameld door de Zwaluwen Jeugd Actie worden mooie projecten gerealiseerd zodat jongeren met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking toch kunnen voetballen.

Opbrengst
Een deel van de opbrengst van de actie is beschikbaar voor subsidieaanvragen vanuit voetbalverenigingen. Clubs kunnen een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld het organiseren van een voetbalclinic, het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, spelmateriaal voor G-voetbal of een opleiding voor trainers voor het begeleiden van jongeren met een beperking. Het andere deel van de opbrengst van de Zwaluwen Jeugd Actie is beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren doen onderzoek naar de oorzaak en behandeling van spierziekten.

Enveloppenloterij
Tijdens de dag kun je de stichting steunen door loten te kopen. Je weet ter plekke of je een van de leuke prijzen hebt gewonnen.

Meer info: https://www.zwaluwenjeugdactie.nl/